Yılmaz Tunç'tan Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Yılmaz Tunç'tan Ziyaret

Yılmaz Tunç\'tan Ziyaret

Yılmaz Tunç Avrupa'nın 13. Türkiye'nin Tek Pan Parks üyesi olan Küre Dağları Milli Parkı müdürlüğünü ziyaret etti.

30.12.2012 15:06

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar, İl Başkan Yardımcısı Osman Turna, İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Dursun ile birlikte Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğünü Bartın Valilik binasındaki yeni yerinde ziyaret ederek, Milli Park Müdürü ve çalışanları ile sohbet etti.

Ziyareti sırasında Milli Park Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi alan Milletvekili Tunç, Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF) destekli "Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesinin önemli sonuçlarından biri olan Küre Dağları Milli Parkı'nın Pan Parks üyeliğine kabulünün Türkiye için önemli olduğunu belirterek Küre Dağları Milli Parkının bundan sonra bir dünya markası olarak çok daha fazla ziyaretçi akınına uğrayacağını söyledi.

Türkiye'nin 40 milli parkından biri olan Küre Dağları Milli Parkının, Avrupa'da iyi yönetilen ve başarılı sürdürülebilir turizm uygulamalarının yapıldığı korunan alanlara verilen PAN Parks (Korunan Alanlar Ağı Parkları) sertifikasını alan ilk korunan alan olduğunu belirten Milletvekili Tunç, 2008 yılında yürütülmeye başlayan "Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi" orta ölçekli bir Küresel Çevre Fonu (GEF) projesi olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi ve WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ortaklığında yürütüldüğünü, projede yapılan özverili çalışmalar neticesinde Küre Dağları Milli Parkının Avrupa'nın 13. ve Türkiye'nin ilk PAN Parks sertifikalı korunan alanı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk ve tek PAN Parks üyesi olan Küre Dağları Milli Parkına bundan sonra daha fazla yatırım yapılacağını belirten Milletvekili Tunç, deniz ve tarih turizmi açısından zengin olan Bartın ve Kastamonu illerinin Küre Dağları Milli Parkının yeni konumu ile birlikte turizm açısından önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

Milletvekili Tunç, Küre Dağları Milli Parkına önem vererek her zaman destek olan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Bölge Müdürümüz Ercan Yeni ve Milli Park yöneticileri ile destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Küre Dağları Milli Parkı çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi.

Küre Dağları Milli Parkı çalışanları da Milletvekili Tunç ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, Milli Parka verdiği önemden dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılmaz Tunç'tan Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement