Yozgat'ta İstihdam Hedefi 3'e Katlandı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta İstihdam Hedefi 3'e Katlandı

Yozgat\'ta İstihdam Hedefi 3\'e Katlandı

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yeni istihdam sağlamada geçen yıl 3 bin sayısını hedeflediklerini ama bunu 3 kat aştıklarını belirtti.

31.01.2018 16:49

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yeni istihdam sağlamada geçen yıl 3 bin sayısını hedeflediklerini ama bunu 3 kat aştıklarını belirtti.

Yozgat İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Ocak Toplantısı, Hükümet Konağında, Vali Yurtnaç başkanlığında yapıldı.

Yurtnaç, devletin ekonomik alanda artık doğrudan fabrika yapmadığını, onun yerine bunun altyapısını sağladığını, yatırımı ise özel sektörün yaptığını söyledi.

Yozgat'ta istihdamın geliştirilmesi, artı istihdam sağlanması için önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Yurtnaç, "Geçen yıl 3 bin sayısını hedeflemiştik, bu sayı yıl sonuna kadar 9 bin 46'yı buldu. İlave olarak Yozgat'ta istihdam konusunda neler yapabilirizin çalışmalarını yapıyoruz." dedi.

Yozgatlı iş adamlarına davet

Yurtnaç, yeni istihdam imkanları yaratılması için Yozgat'tan göçmüş iş adamlarıyla yatırımlar konusunda görüşmeler yaptıklarına değinerek, şunları söyledi:

"Yurt içi ve yurt dışında toplantılar yapıp iş adamlarımızı ilimize davet ettik. Yozgat'ın sunduğu fırsatları, 5. Bölge teşvikleri nelerdir onları anlattık, daha sonra küçük gruplara böldük, onlarla Yozgat'a iş yerlerinin bir kısmını getirmeleri konusunda çalışmalarda bulunduk. Bu çalışmalarımız sürüyor."

OSB'de bin 200 artı istihdam

Yapılan görüşmeler sonucunda dört firmanın organize sanayi bölgesine (OSB) yatırım yapmaları konusunda sözleşme yaptıklarını kaydeden Yurtnaç, bu dört firmanın Yozgat'ta bin 200 kişiyi istihdam edeceğini bildirdi.

Yurtnaç, bu çalışmaların yanında Esnaf Destek Projesi hazırladıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Devleti iş kapısı algısından kurtarmak gerekiyor. Bu projenin tüm Türkiye'de uygulanması için gayret edeceğiz. Alanda gördüğümüz sorunların ortadan kaldırılması ve firmaların desteklenmesi açısından bu çalışmayı başlattık. Programı ikiye ayırıyoruz, birincisi teknik kadro destek programı, ikincisi idari kadro destek programı. Amacımız devleti tek işveren kapısı algısından kurtarmak. Aynı zamanda esnafları kurumsallaştırmak. Esnafın yanında çalışan personelleri sigortalı hale getirmek."

Kurulda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta İstihdam Hedefi 3'e Katlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement