Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi Sona Erdi

Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi Sona Erdi

İstanbul'da 145 üniversitenin katılımıyla düzenlenen kongrede, öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri ile araştırma işbirliği gibi konuları içeren 120 anlaşma yapıldı.

28.04.2014 17:36

İstanbul'da 15 ülkeden 145 üniversitenin katılımıyla düzenlenen Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi sona erdi.

Yükseköğretim Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Arap Üniversiteler Birliği ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen kongrede, Türk-Arap dünyasının yükseköğretiminde yeni eğilimler tartışıldı, üniversiteler arasında yakın diyaloglar kuruldu.

Kongre Genel Sekreteri ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, kapanış konuşmasında, 145 üniversitenin katıldığı kongrede, öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri ile araştırma işbirliği gibi konuları içeren 120 anlaşma yapıldığını belirtti.

Ürdün Prensesi Sumeyye bint el-Hassan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve Arap Üniversiteler Birliği Başkanı Sultan T. Abu-Orabi'nin de katıldığı kongrede, bu tür toplantıların devam etmesi yönünde çalışmalar yapılacağı kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement