Yunanistan'ın Sisam Adası'ndaki yangın sırasında kaybolan ailesinin cesetlerini arayan Suriyeli bir göçmenin, polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.
Yunan medyası, yaklaşık 1,5 ay önce Sisam Adası'nda çıkan yangın sırasında Wasim Abounahi adındaki Suriyeli bir göçmenin, yanarak yaşamını yitiren eşi Lamis (30) ve çocukları Undai (3) ile Layal'ı (9 aylık) bulmak için polise başvurduğunu ancak yetkililer tarafından kaçak göçmen olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını yazdı.
Abounahi'nin Filistin kökenli olduğunu belirten medya, "Suriye'deki savaş dehşetinden kaçmayı başaran Suriyelinin ailesinin, Yunanistan'da Sisam yangınında yok olduğu" yorumunu yaptı.
Öte yandan konuyu gündeme getiren Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi milletvekilleri Zoi Konstandopulu, Vasiliki Katrivanu ve Dimitris Tsukalis, hükümeti göçmenlerle ilgili uluslararası anlaşmaları uygulamadığı için sert bir şekilde eleştirdi.
SYRİZA milletvekileri Kamu Güvenliği Bakanı Nikos Dendias'tan Wasim Abounahi'ye gerekli destek dışında en yakın zaman içinde diğer aile fertleriyle birlikte İsveç'e gitmesi için yardım etmesi talebinde bulundu. - Atina
Son Dakika › Güncel › Yunanistan'da Ailesini Yangında Kaybeden Suriyeli Göçmen Gözaltına Alındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?