(MANİSA) - Yunusemre Belediyesi'nin toplu açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Manisamız için, insanlarımız için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. ve inanıyoruz ki bu ülkenin iyi insanları, temiz insanları, demokratları, adalete ve güzelliğe inananları mutlaka kazanacak" dedi.
Yunusemre Belediyesi'nin hayata geçirdiği 43 projenin toplu açılış töreni, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu törende yaptığı konuşmada, Manisa'da hayata geçirilen sosyal belediyecilik uygulamalarını anlatarak hem hizmet üretmeye devam edeceklerini hem de yaşanan zorluklara rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'ın ev sahipliğinde 100'üncü Yıl Meydanı'ndan gerçekleşen toplu açılış törenine CHP Genel Başkanı Özel'in yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Manisa Milletvekilleri, CHP'li ilçe belediye başkanları, CHP Manisa İl ve İlçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Toplu açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu, "31 Mart 2024'te Manisa'da Ferdi Başkanımızla çok büyük bir değişim yaşandı. Bu değişimi yalnızca Manisa değil, tüm Türkiye gördü. Zengini daha zengin yapan, yandaşı kayıran, kendine belediye sarayları yapan bir anlayışın yerine; çocuklara kreş açan, emeklilere sosyal tesisler kazandıran, gençlere kültür merkezleri sunan, köylerimize düğün salonları yapan bir belediyeciliği hem Yunusemre'de hem Manisa'da hayata geçirdik. Semih Başkanım, emeğine sağlık. Artık Manisa'da birbiriyle kavga eden ve rekabet eden belediyeler yok. İş yapan belediyeler var. Gizli kapaklı yönetilen anlayışlar, gizli anlaşmalar yok. Çünkü bizim her işimiz şeffaf. Her yaptığımız iş hesap verilebilir. Her adımımız milletimize açık" dedi.
Göreve ilk geldiği zamanlardaki bir anısını aktaran Dutlulu, "Göreve geldim. İş adamları geliyor, müteahhitler geliyor. 'Ya kardeşim' diyorlar, 'Ne lazım? Bir şeyler yapalım.' Biz belediyede bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar anlamıyor. Sonra anlatmaya başladılar. Şurada dört minareli bir cami var. Her bir minaresini kırk tane iş adamına yaptırmışlar. Herkesten para toplamışlar. Cami işini bile bu şekilde suistimal eden bir Yunusemre Belediyesi vardı burada. Eskiden bu belediyede, Yunusemre'de milyarlarca lira borçla halka hizmet üretmeyen, kendine belediye sarayı yapan bir anlayıştan; şimdi halkı düşünen bir anlayış var. Biz işimizi kendimiz yapıyoruz. Kimseye muhtaç olmadan, kimsenin gölgesine girmeden hizmet üretiyoruz. Çünkü bu şehrin kaynakları bu şehrin insanına aittir. Çalışan, sahada olan, hizmet üreten ve halkın sesine kulak veren bir belediyecilik anlayışı var. Ferdi Başkanımla sosyal belediyecilik anlayışı Manisa'yla buluştu" ifadelerini kullandı.
Manisa'da yaptıkları hizmetleri dile getiren Dutlulu, "Kent lokantaları, halk mandıralar, öğrencilerimize, işçilerimize ücretsiz çorba ikramları, sosyal yardımlar başladı. Kimseyi ayırt etmeden, kimseye "Sen nesin?" demeden, herkese eşit mesafede sosyal belediyecilik yapılmaya başlandı. Mayıs 2025'te, geçen sene yani, neredeyse ikinci kent lokantamızı Ferdi Başkanımızla beraber Akhisar'da açmıştık. Bugün 14 kent lokantası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra Türkiye'de en çok kent lokantası olan şehir Manisa arkadaşlar. Bunun yanında toplam 18 halk mandıra, 74 halk ekmek büfemizde halkımıza hizmet sunuyoruz. Ferdi Başkanımızın hayali olan halk mandıralarda eti yüzde 30, peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerini kooperatiflerden alarak yüzde 20-30 piyasanın altından sunuyoruz. Bununla birlikte Manisa'yı daha da ileriye taşıyacağız. Bundan sonra sosyal belediyecilik çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyacağız. Artık şehrimizdeki her lokanta kent lokantası, her bakkal halk bakkal, her berber halk berber olacak. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizin ihtiyaç duydukları her anlarında yanlarında olacağız" şeklinde konuştu.
"Sosyal desteklerimiz Manisa esnafı üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Bunu da ticaret esnaf odası ile önümüzdeki hafta imzalayacağımız iş protokolü ile başlatıyoruz. Bu sayede hem ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatırken hem de ekonomik kriz altında ezilen küçük esnafımıza destek olacağız" diyen Dutlulu konuşmasına şu şekilde devam etti:"
Artık Manisa'da emeklinin ilaç katılım payını ödeyen bir belediye var. On sekiz yaşından sonra kaderine terk edilen şeker hastalarının, devletin ödemediği sensörünü karşılayan gerçek bir sosyal belediye var Manisa'da. Ama sadece sosyal belediyecilik yapmıyoruz. Şehrimizin kronikleşen sorunlarına da çözüm buluyoruz.
Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler üzerinde çok ciddi baskılar var. Genel Başkanımızın önderliğinde dimdik ayaktayız. Ancak her sabah kapılar çalınıyor, belediye başkanlarımız gözaltına alınıyor, haksız gerekçelerle tutuklanıyor. Hatta vefat eden başkanlarımız hakkında bile yalan ve iftiralar atılıyor. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Büyük bir kötülükle karşı karşıyayız. Ama biz mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Kendimiz için hiçbir şey yapmıyoruz. Kendimize hiçbir merhamet istemiyoruz. Çocuklarımız için, ülkemiz için, vatanımız için, şehrimiz için çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Bugün birimiz gider, başka birimiz gelir. Bir Besim gider, başka Besim gelir. Bir Özgür gider, gitmesin ama, başka Özgür gelir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında hepimizin ülkemiz için çalışmaya ihtiyacı var arkadaşlar. Manisamız için, insanlarımız için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. ve inanıyoruz ki bu ülkenin iyi insanları, temiz insanları, demokratları, adalete ve güzelliğe inananları mutlaka kazanacak."
Son Dakika › Güncel › Yunusemre Belediyesi Toplu Açılış Töreni... Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu: Bugün Birimiz Gider, Yarın Başkası Gelir Ama Mücadele Bitmez - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?