Zonguldak'ta muhtarın öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta muhtarın öldürülmesi

Karaman beldesinde yapımı devam eden cami minaresinin bulunduğu arazi nedeniyle çıkan tartışmada öldürülen köy muhtarının cenazesi, Keller Ortaokulunun bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

24.01.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman beldesinde yapımı devam eden cami minaresinin bulunduğu arazi nedeniyle çıkan tartışmada öldürülen köy muhtarının cenazesi, Keller Ortaokulunun bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Keller köyü Çavuşlar Mahallesi'ndeki cami minaresinin yapımı için muhtar Saffet Öztürk ile arazi sahibi olduğu iddia edilen Meliha A. arasında çıkan tartışmada, kadının oğlu Ecevit A. tarafından dün av tüfeğiyle öldürülen muhtarın Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundaki cenazesi ailesine teslim edildi.

Türk bayrağına sarılı tabutu köydeki evinin önüne getirilen evli ve 5 çocuk babası Öztürk'ün yakınları burada taziyeleri kabul etti, Kur'an-ı Kerim okundu.

Öztürk'ün tabutuna sarılan eşi ve kızları güçlükle sakinleştirildi. Babasının tabutuna sarılan Sevgi Öztürk, (24) "Seni çok seviyorum güle güle git babacığım, Yarabbim babam sana emanet" diye ağıt yaktı.

Daha sonra tabutu Keller Ortaokulu bahçesinde götürülen Öztürk için düzenlenen cenaze törenine, muhtarın ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- "Muhtar olmak istememiş"

Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas, yaptığı açıklamada, arazi kavgası nedeniyle öldürülen Öztürk'e köy halkı tarafından sahip çıkılmadığını iddia etti.

Öztürk'ü çok iyi tanıdığını, azalık yaptığı dönemde boşalan muhtarlık görevini kabul etmesi için kendisini ikna ettiğini dile getiren Nas, şöyle konuştu:

"Görev başındayken bu gibi hadiselerle karşılaşmak çok zor. Muhtarların ve bütün kamu personelinin sorunları bunlar. Sırf köyüne, vatanına ve milletine faydalı olabilmek için maalesef bu tür olaylarla karşılaşabiliyor. Tabi bu köyümüzde muhtarımıza sahip de çıkılmadı. Mekanı cennet olsun ve bütün köylülerimizin başı sağolsun."

Kılınan cenaze namaz ardından muhtarın cenazesi, okulun yanındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Öztürk'ün köyde aza olarak görev yaptığı, yaklaşık 1 yıl önce köy muhtarın karıştığı bir suçtan dolayı hapse girmesiyle ısrar üzerine muhtarlık görevini kabul ettiği öğrenildi.

- Olay

Keller köyü Çavuşlar mahallesindeki cami minaresinin yapımı için muhtar Saffet Öztürk ile arazi sahibi olduğu iddia edilen Meliha A. arasında çıkan tartışma, köylülerin araya girmesiyle büyümeden önlenmişti. Öztürk'ün çalışmaları incelemek için inşaat alanına gelmesi üzerine yeniden tartışma başlamış, tartışmanın büyümesi üzerine Meliha A'nın oğlu Ecevit A. dün av tüfeğiyle muhtara ateş etmişti.

Zonguldak\'ta muhtarın öldürülmesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta muhtarın öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement