Zonguldak'ta Yol Kenarları Ağaçlandırma Planı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Yol Kenarları Ağaçlandırma Planı

Zonguldak\'ta Yol Kenarları Ağaçlandırma Planı

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Çelebi, 2014 sonuna kadar kentteki ana yol kenarlarında ağaçlandırılmamış yer kalmayan şekilde planlama yaptıklarını söyledi.

16.07.2013 15:44  Güncelleme: 18:21

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne geçen nisan ayında atanan Musa Çelebi, basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi. Çelebi, sorumlu oldukları Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinin toplamında yüzde 64 orman varlığı bulunduğunu söyledi. Esas amaçlarının ağaç dikmek ve bakımlarını yapmak olduğunu hatırlatan Çelebi, 4 Temmuz 2011'de yürürlüğü giren Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamesi öncesi orman arazisi dışında hiçbir yere dikim yapamadıklarını söyledi.

O dönemde Fidanlık Müdürlükleri'nin Çevre ve Orman Müdürlüklerine bağlı olduğunu ifade eden Çelebi, şöyle dedi:

"Mesala okul bahçelerine dikim yapamıyorduk. Okul müdürü şefe, 'okuluma fidan dikmek istiyorum' diyerek istekte bulunuyordu. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden fidan isteğinde bulunarak resmen çalar gibi fidan alıp bu okula fidan dikiliyordu. Yetkimiz yoktu, enterasan bir şeydi. 2011'deki kanundan sonra orman olsun, orman dışı olsun her tarafın ağaçlandırılması yetkisi bize verildi. Bakanımız, 'Her şef en az 10 okulun bahçesini ağaçlandırılacak' diyor. Bizde şu anda 72 şeflik var. Hepsine okul bahçelerini ağaçlandırmak için görev verdik. Ayrıca yine bakanımızın talimatıyla karayollarının çevresi ağaçlandırılacak. 2014 yılının sonuna kadar Zonguldak ana yol kenarlarında ağaçlandırılmamış yer kalmamış bir şekilde planlama yaptık."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Yol Kenarları Ağaçlandırma Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement