Zonguldak'taki Cinayet - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'taki Cinayet

Zonguldak\'taki Cinayet

Ereğli ilçesinde taksici ve eski kız arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlı ve babası hakkındaki iddianame mahkemece kabul edildi Sanıklar hakkında ikişer kez müebbet istenen iddianamede Deniz Poyraz'ın askeri birliğinden izin alarak babasıyla cinayeti işlediği ileri sürüldü.

27.02.2014 16:27

Ereğli ilçesinde taksici ve eski kız arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan zanlı ve babası hakkındaki iddianame mahkemece kabul edildi.

Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkisindeki barakada geçen yıl 9 Eylül'de öldürülen taksici Murat Erdoğan (29) ile elleri kesilmiş halde cesedi bulunan Gizem Tunç'un (21) cinayetiyle ilgili katil zanlısı Deniz ile babası Ali Poyraz hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 7 sayfalık iddianamede Tunç'un olaydan bir yıl önce Poyraz ile 4-5 yıllık arkadaşlığını bitirdiği, olaydan 3-4 ay önce de taksici Murat Erdoğan'la çıkmaya başladığı belirtildi.

İkilinin ilişkilerini vatani görevini yapan Poyraz'dan gizlemeye çalıştığına işaret edilen iddianamede, durumu öğrenen zanlının Tunç'u öldürmekle korkuttuğu kaydedilerek, ölüm tehdidi alan Tunç'un durumu bildirmek için yanlışlıkla Erdoğan yerine Poyraz'a mesaj gönderdiği vurgulandı.

Poyraz'ın, bağ evine gittiğini, Erdoğan'la konuştuklarını, kavga etmediklerini, evde Tunç'un bulunmadığını söylediği belirtilen iddianamede, bağ evinde Poyraz'a ait kan izine rastlandığı, askeri birliğinde gözaltına alındığında da bileğindeki kol saatinde Tunç'a ait kan lekesi bulunduğuna dikkat çekildi.

Zanlının vücudunda boğuşma izlerine rastlandığı, küçük yara izlerinin olay yerinin dikenlik olmasından kaynaklandığı aktarılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Zanlı, vatani görevini yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'ndan 10 gün izin alarak Ereğli'ye geldiği ve babası Ali Poyraz ile bağ evine gidip iki sevgiliyi öldürdüğü anlaşılmıştır. Şüpheliler, Deniz ve Ali Poyraz eylem birliği içerisinde maktulleri bir tarafı kesici aletle öldürüp, Gizem Tunç'un tırnaklarında delil bırakmamak için sadece sağ el başparmağı yerinde kalacak şekilde iki elini bilekten kesip kanlı elbiselerini ve çantasıyla Murat Erdoğan'ın da yine kanlı üst kıyafetleri ile olayda kullandıkları suç aletleriyle ve kanlı paspası, delilleri yok etmek için gizledikleri değerlendirilmiştir. Tanıklarının ifadesine göre şüphelilerin eylemlerinden sonra İ.K'ya ait araçla evlerine geldiği, panik içinde koşarak bahçe duvarından içeriye girdikleri, Deniz Poyraz aynı gece aracı arkadaşına teslim ettikten sonra kendisini bağ evine de götüren taksici arkadaşı H.K. tarafından terminale bırakıldığı ve 03.30'da otobüse binerek Denizli'ye yola çıktığı anlaşılmıştır."

İddianamede, Deniz ve babası Ali Poyraz hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, taksideki kan izlerini temizleyerek delilleri karartmaya çalıştığı iddiasıyla taksi şoförü H.K. ve sevgilisi T.K. hakkında 5 yıla kadar hapis istendi.

Taksicilik yapan Murat Erdoğan'ın cesedi, 9 Eylül'de Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkisindeki barakada, Gizem Tunç'un cesedi de yakınındaki ormanlık alanda bulunmuş, genç kızın iki elinin kesildiği belirlenmişti.

Olayla ilgili aranan zanlı Deniz Poyraz, Denizli'deki askeri birliğinde gözaltına alındıktan sonra mahkemece tutuklanmış, babası Ali Poyraz da "delilleri karartma ve kuvvetli suç unsuru bulunduğu" iddiasıyla tutuklanmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'taki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement