10 Tayad'lıya 301 Davası - Son Dakika
Güncel

10 Tayad'lıya 301 Davası

Trabzon' da Yaşanan Linç Girişimi Sonrasında Adliye Önünde Yaptıkları Basın Açıklaması Nedeniyle 10 Tayad Üyesine Hakkında Tck' Nın 301' İnci Maddesine Dayanarak Soruşturma Açıldı.

16.02.2007 11:33

Trabzon' da yaşanan linç girişimi sonrasında Adliye önünde yaptıkları basın açıklaması nedeniyle 10 TAYAD üyesine hakkında TCK' nın 301' inci maddesine dayanarak soruşturma açıldı.

Trabzon' da 15 ve 17 Nisan 2005' te uğradıkları linç girişiminin ardından şikayetci olan TAYAD üyeleri, 15 Eylül 2005 tarihindeki duruşma sonrasında Adliye binası önünde basın açıklaması yapmışlardı. Açıklama sırasında çekilen kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda, 10 TAYAD üyesi hakkında, TCK' nın 301 - 2 maddesine göre, "Devlet kurumlarını aşağılamak" suçlamasıyla Trabzon 2. Sulh Hukuk Mahkemesi' nde dava açıldı.

TAYAD üyeleri Çetin Güven, Emra Bakır, Nurgül Acar, Zeynep Erduğrul, İbrahim Acar, Hasan Toğan, Mehmet Başbağ, Hacer Örgülü, Hasan Basri Yıldız ve Atanur Durmuş' un davasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

TAYAD üyeleri adliye binası önünde yaptıkları açıklamada, "Trabzon' da yaşanan linç girişimi, Genelkurmay talimatıyla başlatılmıştır. Saldırıyı başlatan ve yönlendiren polis ile devlet görevlileri hakkında yasal işlem başlatılmamıştır. Bu saldırıyı Genelkurmay' ın talimatıyla devlet örgütledi" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Tayad'lıya 301 Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement