Eurovision'da İsrail temsilcisi şarkıcı Eden Golan, 100 araçlık polis konvoyuyla arenaya gitti - Son Dakika
Dünya

Eurovision'da İsrail temsilcisi şarkıcı Eden Golan, 100 araçlık polis konvoyuyla arenaya gitti

İsrail'in, bu gece düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı, yarışmanın yapıldığı İsveç'in Malmö kentini karıştırdı. Kentte Filistin'e destek gösterileri düzenlenirken, İsrail'in yarışmaya katılması da protesto edildi. 20 yaşındaki İsrailli şarkıcı Eden Golan ise, yarışmanın finalinin yapılacağı Malmö Arena'ya 100 araçlık İsveç polisi eşliğinde gitti. Golan'ı taşıyan polis eskortlu konvoy kameraya yansıdı. Bir polis helikopteri ise konvoyu havadan takip etti.

11.05.2024 18:10  Güncelleme: 18:19

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail temsilcisi Eden Golan'ın güvenliği endişe yarattı. Kentte yapılan Filistin'e destek gösterileri nedeniyle Golan, yarışma boyunca otelde konaklamak zorunda kaldı. Golan, finalin yapılacağı alana 100'den fazla polis eşliğinde gitti.

20 yaşındaki şarkıcı, İsrail Ulusal Güvenlik Teşkilatı Şin Bet tarafından güvenlik gerekçesiyle yarışma dışındaki zamanlarda otel odasında kalması istendi.

Eurovision'da İsrail temsilcisi şarkıcı Eden Golan, polis konvoyuyla arenaya gitti
Eden Golan

POLİS KORUMASINDA ARENAYA GİTTİ

İsrail temsilcisi şarkıcı Eden Golan'a, bugün yapılacak final için arenaya giderken 100'den fazla polis eşlik etti. Bir polis helikopteri ise konvoyu havadan takip etti.

MALMÖ'DE PROTESTO GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

İsrail'in, bu gece düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı, organizasyona ev sahipliği yapan İsveç'in Malmö kentinde on binlerce kişi tarafından protesto edildi. Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Büyük Meydan'da (Stor Torget) toplanan yaklaşık 30 bin kişi, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çıkarılmasını istedi.

Eurovision'da İsrail temsilcisi şarkıcı Eden Golan, polis konvoyuyla arenaya gitti
Eden Golan

" Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun" ve "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartların yanı sıra Gazze'de öldürülen çocukları temsilen maketler taşıyan göstericiler, "Özgür Filistin", "İşgale son" ve "Katil İsrail" şeklinde sloganlar attı.

NE OLMUŞTU?

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçılar, "Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes" çağrısı yapmıştı. Avrupa'nın birçok ülkesinden farklı kesimler, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesi çağrısında bulunmuştu.

Eurovision\'da İsrail temsilcisi şarkıcı Eden Golan, 100 araçlık polis konvoyuyla arenaya gitti
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Dünya

Son Dakika Dünya Eurovision'da İsrail temsilcisi şarkıcı Eden Golan, 100 araçlık polis konvoyuyla arenaya gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • ferhat eser: biz ortadoğu ülkesiyiz euro vizyondan bizene 20 66 Yanıtla
    Ramazan Gündoğan: Evet Orta doğu ulkesiyiz ama İsrail de orta doğuda ve yarışmaya katılıyor Fertahinko… 4 2
  • Sabri İnce: Seslendireceği parçayı da polis eşliğinde mi sunacak :))) 39 4 Yanıtla
    Selam Merhaba: evet gayet normal?? 4 17
  • Ramazan Gündoğan: Şarkıcının ne suçu var ki? İsrail’de binlerce insan Netanyahu’yu prosesti ediyor? Belki şarkıcı kız da savaş istemiyor? 5 1 Yanıtla
    Mustafa Çınar: savaş istemiyorsa Filistin bayrağı veya temsil eden birşeyle ciksaymis sahneye . veya İki kelime Gazzenin ve çocukların yanındayım deseymis. 6 0
  • Bilgehan Kalkan: Sallamayın ben 12 saydım 0 0 Yanıtla
  • Önder null: lanet olsai ırktan kim cocuklari koruyacak 0 0 Yanıtla
  • murat özdemir: Siyonistlerin kalplerimize kazıdığımız nefretimizi hiç bir konvoy koruyamaz. 0 0 Yanıtla
  • Elshad Mustaphaevi: Haber başlığına bak 100 Araçlık konvoy Gardaş toplamda 13 araç var konvoyda Haber başlığını yazan arkadaş geceden kalma herhalde ;)) 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement