Enerji Bakanı Bayraktar: Doğal gaz üretiminde günlük 5 milyon metreküpe ulaştık - Son Dakika
Ekonomi

Enerji Bakanı Bayraktar: Doğal gaz üretiminde günlük 5 milyon metreküpe ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin doğal gaz üretiminde yeni bir rekora ulaştığını belirterek ''Günlük 5 milyon metreküpe ulaşmış durumdayız. 2 milyon haneye yetecek kadar doğal gaz üretiyoruz.'' dedi.

24.05.2024 20:19

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar doğal gaz üretiminde yakalanan başarıyı "Bugün itibarıyla doğal gaz üretimimiz yeni rekora ulaştı. Günlük 5 milyon metreküpe ulaşmış durumdayız." sözleriyle duyurdu.

"KENDİ GAZIMIZI ÜRETİR HALE GELDİK"

Bakan Bayraktar, katıldığı Habertürk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, doğal gazın Türkiye için önemine işaret ederek ithal edilen gazda artık üretime geçildiğini hatırlattı.Bayraktar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Doğal gaz hem hane halkımızın hem meskenlerde vatandaşımızın en yoğun kullandığı yakıtlardan bir tanesi. Sanayimizin ihtiyaç duyduğu ve elektrikte kullandığımız yakıt. Türkiye'nin en önemli ana enerji kaynaklarından bir tanesi.

Enerji Bakanı Bayraktar: Doğal gaz üretiminde günlük 5 milyon metreküpe ulaştık
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

Köylere, ulaşamadığımız yerlere doğal gazı getiriyoruz. Daha çevreci şartlarda enerjimizi sağlamamız için bizim için önemli. Elbette sanayimizin ihtiyacı olarak önemli. Bir önemli nokta da elektrik üretiminde kullanıyoruz. Biz doğal gazı büyük oranda ithal ederek kullanıyorduk. Karadeniz'de doğal gaz keşfiyle beraber kendi gazımızı üretir hale geldik.

"BUGÜN 20 MİLYON HANEYE DOĞAL GAZ GİDİYOR"

Bu hafta itibarıyla Sakarya gaz sahasından günde 5 milyon metreküp doğal gaz üretiyoruz. Hane halkımız, meskenlerde kullanılan doğal gaza baktığımızda bugün 20 milyon haneye doğal gaz gidiyor. Bugün 2 milyon haneye yetecek kadar doğal gazı bugün itibariyle üretiyoruz. Bugünkü rakam hane halkının yüzde 10 ihtiyacını karşılıyor. Sanayi ve elektrikte Türkiye'nin 50 milyar metreküp tüketimi var. Üretimimiz erken aşamalarda.

Enerji Bakanı Bayraktar: Doğal gaz üretiminde günlük 5 milyon metreküpe ulaştık

Esas itibarıyla hedefimiz hane halkının tüketimini kendi kaynaklarımızla ilk etapta karşılayabilmek. Şu anda 5 milyon metreküp ulaştığımız rakam. 2025'in ilk çeyreğinde 10 milyon metreküpü hedefliyoruz. 20 milyon eve ulaşmamız için bunu 5 katına çıkarmamız lazım. 2028'e kadar bunu gerçekleştirmek hedefimiz. Evlerimizdeki gazın tamamı bu sahadan karşılanmış olacak."

Enerji Bakanı Bayraktar: Doğal gaz üretiminde günlük 5 milyon metreküpe ulaştık

Son Dakika Ekonomi Enerji Bakanı Bayraktar: Doğal gaz üretiminde günlük 5 milyon metreküpe ulaştık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Hasan Özgün: Yani Türkçe meali yeni zam kapıda haberiniz olsun diyor. 67 23 Yanıtla
    Abdullah Kara: Bir şeyede olumsuz yorum yapmayın arkadaş,ne çok şey biliyorsunuz 29 20 İbrahim Güzel: 2 yıldır zam yok doğalgaza. hâlâ sağlıyorsunuz. el insaf 18 14 Ahmet Ateş: Allah bir deseler şüphelenir oldun, 22 senedir sürekli ucuyoz kaciyoz yalan gördüğümüz tek gerçek var emekli maaş ile anca 10 adet mutfak tüpü alınıyor. Başka birsey diyen? 13 7 Çağatay Kurt: Nufüs kağıdında Türk mü yazıyor senin ? 7 11
  • Ümit Atılgan: Zammma hazırız sayın bakan rahat olun 46 12 Yanıtla
  • İbrahim ozturk: hikaye 30 11 Yanıtla
  • O bir Karşıyakalı: Eyvah desene yine zam var .Nezaman bişey bulsak arttirsak yaniyoruz 25 6 Yanıtla
  • Mehmet Ceylan: Doğalgaza iki yıldır zam yapılmıyor. Allah razı olsun. Belki son 30 yılda ısınma harcamalari aile bütçesinden en az pay aldığı dönem olabilir 20 11 Yanıtla
    Ümit Atılgan: Türkiye'den bahsediyoruz dayııı veriler ortada 4 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement