15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası - Kadem Başkanı Yılmaz - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası - Kadem Başkanı Yılmaz

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, "Bugün, çocuklarını ömür boyu annesizliğe mahkum etmeyi göze alan, gençliğini hiçe sayıp vatanı için çekinmeden kendisini siper eden kızlara, kadınlara ve halka namlu dolduran TSK içindeki FETÖ mensubu söz konusu...

09.10.2017 12:00

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, "Bugün, çocuklarını ömür boyu annesizliğe mahkum etmeyi göze alan, gençliğini hiçe sayıp vatanı için çekinmeden kendisini siper eden kızlara, kadınlara ve halka namlu dolduran TSK içindeki FETÖ mensubu söz konusu teröristlerin yargı önünde hesap verme günüdür." dedi.

Yılmaz, sanıklarının ilk kez hakim karşısına çıkacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını izlemek üzere geldiği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Doç. Dr. Yılmaz, KADEM olarak bugün hain darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ülkesi, değerleri ve bayrağı uğruna korkusuzca şehadete yürüyen 34 şehidin davası için Silivri'ye geldiklerini belirtti.

"Herkesin bildiği gibi 15 Temmuz gecesi, TSK içindeki FETÖ mensubu bir grup asker kıyafetli terörist, darbe yapmak ve halkın oylarıyla seçilen hükümeti devirmek amacıyla tanklarla, Boğaziçi Köprüsü'nü kapattı." diyen Yılmaz, bu kalkışmanın, evinden köprüye kadar yürüyüp, teröristlerin karşısına tek başına dikilme cesaretini gösteren cesur gençler, korkusuz kadınlar ve aziz millet sayesinde bastırıldığını söyledi.

Bugün çocuklarını ömür boyu annesizliğe mahkum etmeyi göze alan, gençliğini hiçe sayıp vatanı için çekinmeden kendisini siper eden kızlara, kadınlara ve halka namlu dolduran TSK içindeki FETÖ mensubu söz konusu teröristlerin yargı önünde hesap verme günü olduğunu dile getiren Yılmaz, "Şehitlerimizin emaneti olan aileleri için darbe gecesi destan yazan gazi kadınlarımızla birlikte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını takip etmek ve onlara desteğimizi göstermek için buradayız. KADEM olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasının sonuna dek takipçisi olacağımızı söylüyorum ve bir daha bu türden hain girişimlerin yaşanmaması adına tüm gücümüzle çalışacağımızı kamuoyunun önünde ilan ediyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, o meşum gecede "Vatan mücadelesi beklemez." diyerek tek başına köprüye koşan kadınlarla tek yürek olduklarını vurgulayarak, "Tıpkı o gün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan kadınlar olarak şehit ailelerimizin yanında duruyoruz. Milletin istiklalinin ve istikbalinin yine millet tarafından kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle teminat altına alındığı günü unutmadık. Unutmayacağız ve unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası - Kadem Başkanı Yılmaz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası - Kadem Başkanı Yılmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement