"20. Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı" Sergisi - Son Dakika
Yerel

"20. Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı" Sergisi

İş Adamı Öner Kocabeyoğlu'nun Özel Koleksiyonundan Seçilen, 20 Sanatçının 433 Eserinden Oluşan "20.

08.03.2011 15:52

İş adamı Öner Kocabeyoğlu'nun özel koleksiyonundan seçilen, 20 sanatçının 433 eserinden oluşan "20. Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı" başlıklı sergi, 11 Marttan itibaren gezilebilecek.

Kocabeyoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, aralarında Fahrelnissa Zeid, Fikret Mualla, Hakkı Anlı, Abidin Dino, Ferruh Başağa, Selim Turan, Avni Arbaş, Nejad Devrim, İlhan Koman, Mübin Orhon, Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Albert Bitran, Yüksel Arslan, Mehmet Güleryüz, Komet, Alaattin Aksoy, Ergin İnan ve Koray Ariş'in eserlerinin de bulunduğu serginin, Santralistanbul'da sanatseverlerin beğenisine sunulacağını bildirdi.

Santralistanbul Ana Galerisinin 3 katına yayılan koleksiyonun "figüratif" ve "soyut" olmak üzere 2 temel grupta sergileneceğini kaydeden Kocabeyoğlu, serginin birinci katında, "İki Kuşak Figüratifler" konseptinde Fikret Mualla, Abidin Dino, Avni Arbaş, Mehmet Güleryüz, Komet, Alaattin Aksoy, Ergin İnan, Yüksel Arslan ve Ömer Uluç'un 136, ikinci katında "Paris Okulu Soyut Türk Ressamları" başlığı altında Fahrelnissa Zeid, Nejad Devrim, Albert Bitran, Hakkı Anlı, Selim Turan ve Mübin Orhon'a ait 186, son katında ise "Geometri, Işık, Müzik ve Duvarlar" başlığıyla Ferruh Başağa, Adnan Çoker ve Burhan Doğançay'a ait 99 yapıtın yer alacağını belirtti.

Kocabeyoğlu, sergide 1940-2000 döneminin önemli heykeltıraşlarından İlhan Koman'ın 3, Koray Ariş'in ise 9 eserinin sanatseverlerle buluşacağını vurguladı.

Yıllar önce aldığı Selim Turan'ın küçük bir guajıyla hayatının değiştiğini ve koleksiyonerliğe başladığını ifade eden Kocabeyoğlu, şunları kaydetti:

"Yıllar boyunca biriktirdiğim, her biri birbirinden değerli eserleri sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Serginin en önemli özelliklerinden biri, Türk sanatçılarının dünyaya açıldığı 1940-2000 dönemine ait eserlere yer verilmesidir. Bu sergiyle, bana yepyeni bir dünyanın kapılarını açıp mutluluk veren sanatçılarımıza borcumu ödemek istedim."

Kocabeyoğlu, serginin 11 Mart-19 Haziran tarihleri arasında gezilebileceğini kaydetti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '20. Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement