Akdağmadeni Süt Üreticiler Birliği Üyelerinin 2012 Yılı Sığır Testekleri Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Süt Üreticiler Birliği Üyelerinin 2012 Yılı Sığır Testekleri Yatırıldı

Akdağmadeni Süt Üreticiler Birliği Üyelerinin 2012 Yılı Sığır Testekleri Yatırıldı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, Akdağmadeni Süt Üreticileri Birliği üyelerine 2012 yılı anaç sığır destekleme ödemeleri yapıldı.

06.05.2013 21:12

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, Akdağmadeni Süt Üreticileri Birliği üyelerine 2012 yılı anaç sığır destekleme ödemeleri yapıldı.

Akdağmadeni Belediye Düğün salonundan yapılan toplantıya Akdağmadeni Kaymakamı H. Engin Sarıibrahim, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, Akdağmadeni Süt Üreticileri Birliği Başkanı Eyyup Elmalı, İlçe Tarım Müdür Vekili Ayşe Öner, muhtarlar ve süt üreticiler birliği üyeleri katıldı. Yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Akdağmadeni Süt Üreticileri Birliği Başkanı Eyyup Elmalı, süt üreticileri birliği kuruluşunun ikinci yılına yaklaşırken meyvelerini almaya başladığını belirterek, hedeflerinin üye sayısını arttırarak, daha fazla çiftçiye daha fazla ödenek sağlamak olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl

Müdürü Ziyaettin Özdemir de yaptığı konuşmada, Yozgat genelinde süt toplama ve pazarlama evresinde Akdağmadeni'nin ikinci sırada olduğunu ifade ederek, "İl genelinde 116 bin anaç sığır bulunmaktadır. Toplam barınan hayvan sayısının ise 240 bin adettir. 116 bin anaç sığırdan yıllık 17 bin ton süt üretilmektedir" dedi.

Yozgat'ta pazar alanında gözükmesi gereken yıllık süt üretiminin 250 bin ton olması gerektiğini ifade eden Özdemir, "Süt üretimini artırmamız gerekiyor. Ayrıca süt tanklarının oluşturulacağı belde ve köylerde toplanan sütlerin daha kaliteli ve sağlıklı ortam olacağından dolayı pazarlaması daha rahat olacaktır" diye konuştu.

Akdağmadeni Kaymakamı H. Engin Sarıibraihim ise, süt birliğinin önemine değinerek, "Kurulan Akdağmadeni Süt Üreticileri Birliği ilçede bulunan 300 çiftçiye 300 bin lira katkı sağlayacaktır. Süt birliğinin üye sayısının arttırılması gerekir. Bu sayının giderek artması hem çiftçimiz için, hem ilçemiz hem de ülkemiz için kalkınma anlamında destek olacaktır" dedi.

Toplantı sonunda 2012 yılında büyükbaş hayvanlara en çok suni tohumlamayı yaptırarak en çok destekleme tutarını almaya hak kazanan 8 üreticiye temsili banka çekleri verildi. Ayrıca 203 çiftçiye 240 bin lira anaç sığır desteklemesi, 10 bin lira da buzağı desteklenmesinin hesaplarına yatırıldığı belirtildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Süt Üreticiler Birliği Üyelerinin 2012 Yılı Sığır Testekleri Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement