Akil İnsanlar Heyeti Doğubayazıt'ta - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti Doğubayazıt'ta

Akil İnsanlar Heyeti Doğubayazıt\'ta

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Iğdır'dan karayoluyla Doğubayazıt ilçesine geldi.

29.05.2013 18:15

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Iğdır'dan karayoluyla Doğubayazıt ilçesine geldi.

Can Paker başkanlığındaki heyet üyeleri Ayhan Ogan, Abdurrahman Kurt, Mehmet Uçum ve Zübeyde Toker Doğubayazıt şehir merkezi girişinde sivil toplum örgütleri ve halk tarafından çiçeklerle ve davul-zurnalarla karşılandı. Karşılamada kesilmek istenilen kurban, heyet üyeleri tarafından kestirilmedi. Heyet daha sonra Ağrı Dağı eteklerinde bulunan bir bölgede sivil toplum temsilcileri ve halktan oluşan grupla fotoğraf çektirdiler. Doğubayazıt Milli Eğitim konferans salonunda düzenlene programda açılış konuşmasını yapan grup başkanı Can Peker, Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Grubu'nda yer alan arkadaşların her birisinin kendi ayrı görüşlerinin bulunduğunu belirti. Kurulda bulunan herkesin ortak görüşünün bu sürecin barış içerisinde geçmesi olduğunu ifade eden Paker, silahların konuşmadığı, sürece çözümün çok daha kolay olacağı ve bu çözümün herkes için mutluluk getireceğini düşünen insanlar olduğunu söyledi. Paker, bu toplantıların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek sivil toplumun görüşlerinden alınan görüş ve değerlendirmeleri raporlaştırıp Ankara'ya sunacaklarını kaydetti. Başkan Paker, Doğu Anadolu Bölgesini gezdiklerini, halkın sürece ilişkin görüş ve önerilerini aldıklarını söyledi. Peker, hiçbir siyasi parti ve hükümetin temsilcisi olmadıklarını söyledi.

Peker'in konuşmasının ardından vatandaşların soru ve görüşlerini dinlediler. Vatandaşlardan bazıları çarpıcı ifadelerde bulundu.

Doğubayazıt ilçesinde Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri ile bir araya gelen vatandaşlardan Nedim Koçkar, "Bir kardeşim vardı Burhan Koçkar. Yaşamı o kadar seviyordu ki oğlunun ismini Jiyan koymuştu. Jiyan yaşam demektir. Berat kandilinde 9 aylık çocuğu Jiyan'ın ve ailesinin gözü önünde katledildi. Allah'ın huzurunda berat gecesinde herkesin af edildiği bir anda kapısını açarken hunharca katledildi. Buna rağmen insanların ölmemesini, barışı destekliyorum. Ancak bu barış projesinde büyük hileler vardır. Bunların daha ciddi bir şekilde ele alınması, Kürt halkının üzerinde bir sopa gibi duran Terörle Mücadele yasasının kaldırılması, Kürt dilinin anayasal güvence altına alınması ve bunun gibi düzenlemeler gerçekleşmesi lazım gelir. Türk ve Kürt halkları o zaman kardeşçe yaşamayı bin yıldan beridir nasıl başarmışsa şimdide onu başaracaktır" dedi.

Heyetin ilçedeki temasları devam ediyor. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti Doğubayazıt'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement