Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisinde "Bunu İstemiyorum'' - Son Dakika
Kültür Sanat

Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisinde "Bunu İstemiyorum''

Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisinde "Bunu İstemiyorum\'\'

19 Eylül – 9 Ekim 2011 tarihleri arasında "Bunu İstemiyorum / I Don't Want This" isimli sergi ile yeni sezonda kapılarını sanatseverlere açıyor.

17.08.2011 14:09

Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşecek olan sergide 13 sanatçıya ait resim, heykel, fotoğraf, video ve enstalasyonlar yer alıyor.

Sergide Banu Çolak, Burcu Orhon, Cebrail Ötgün, Ceren Selmanpakoğlu, Doğan Akbulut, Füruzan Şimşek, Mustafa Okan, Orhan Tekin, Ömer Serkan Bakır, Pınar Yeşilada, Roş, Sonat Çavuşoğlu ve Yıldız Doyran farklı disiplinlerde ürettikleri yapıtlarla izleyicilerin karşısına çıkacaklar. 12.İstanbul Bienali sırasında gerçekleşecek olan sergi, kaygan zeminde ilerleyen günümüz insanının gerçeklerini irdeleyecek.

Geçtiğimiz yüzyılın ikinci yarısından itibaren, popüler kültür, kitleleri etkisi altına alarak, yüzeyselliği bir yaşam biçimi ya da ideal haline dönüştürmüştür. Bu aslında bir güç olmanın verdiği etkidir ve dolayısıyla da resmi söylemin desteğini alarak gelişmiştir. Geçmişi reddedip köksüzlük üzerinde insan hayatını yeniden şekillendiren bu durum, aynı zamanda özne kavramını yok etmiştir. Dolayısıyla da günümüz sanatında ki anlam derinliği tahribata uğramıştır.

Hayatı ve sanatı şekillendiren günümüz gerçeğine, itiraz eden ve yapıtlarıyla muhalifliğini gösteren 13 sanatçının karşı duruş ve söylemleri ile oluşan sergi 9 Ekim 2011 tarihine kadar Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Denizhan Özer

Ağustos 2011, İstanbul

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisinde 'Bunu İstemiyorum'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement