Atatürk Havalimanı'nda Altın Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda Altın Operasyonu

Bir İstihbaratı Değerlendiren Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza ve Muayene Ekipleri, Kaçak Yollardan Yurda Sokulmak İstenen Yaklaşık 185 Bin YTL Değerinde 7.5 Kilogram Altın Ele Geçirdi.

21.03.2007 11:46

Bir istihbaratı değerlendiren Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza ve Muayene ekipleri, kaçak yollardan yurda sokulmak istenen yaklaşık 185 bin YTL değerinde 7.5 kilogram altın ele geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, Türk Hava Yolları'nın (THY) TK-1952 sefer sayılı uçağıyla Hong Kong'tan Amsterdam aktarmalı olarak İstanbul'a gelen C.K. isimli yolcu, şüpheli hareketleri ile gümrük ekiplerinin dikkatini çekti. Gümrük ekipleri tarafından durdurulan C.K.'nin çantasında yapılan aramada pırlanta, yakut ve elmas işlemeli yaklaşık 185 bin YTL değerinde 7.5 kilogram ziynet eşyası bulundu. Aynı zamanda kuyumculuk yapan C.K.'nın çantasında bulunan ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeyerek 5 bin YTL'lik vergiyi ödememek için kaçak yollardan sokmak istediği belirlendi. Gümrük ekiplerince ilk ifadesi alınan C.K., Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

(TC-ED-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda Altın Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement