Babacan: ''Bu Sigortayı Yaptıran Çiftçimiz Rahat Uyuyacak'' - Son Dakika
Güncel

Babacan: ''Bu Sigortayı Yaptıran Çiftçimiz Rahat Uyuyacak''

Devlet Bakanı Ali babacan, devlet destekli tarım sigortaları uygulamasının tarım sektörünün çehresini değiştireceğini belirterek, ''Bu sigortayı yaptıran çiftçimiz rahat edecek'' dedi.

06.06.2006 11:12

Devlet Bakanı Ali babacan, devlet destekli tarım sigortaları uygulamasının tarım sektörünün çehresini değiştireceğini belirterek, ''Bu sigortayı yaptıran çiftçimiz rahat edecek'' dedi.

Devlet Destekli Tarım Sigortaları uygulaması, bugün Ankara Sheraton'da düzenlenen törenle, çiftçilere ilk poliçeler dağıtılarak başlatıldı.

Bakan Babacan, törende yaptığı konuşmada, sistem için ciddi araştırmalar yapıldığını AB ülkelerinin tek tek incelendiğini anlattı.

İstikrar ve güven ortamının tarım sektörünün sorunlarının çözümüne imkan verdiğini kaydeden Babacan, şöyle devam etti:

''Dünya standartlarında ve uluslararası uygulamalara paralel bir çok ülkeye örnek olacak bir sistem kurulmuştur. Riskler sigorta havuzunda toplanacak. Ancak çiftçimiz uygulama hakkında çok iyi bilgilendirilmeli. Yeni bir uygulamanın zemin kazanması, iyi bir iletişim programıyla gerçekleşecektir. Sistemin en önemli özelliklerinden biri de, tüm tarafların elini biraz taşın altına koymasıdır.''

Uygulama kapsamında primlerin yarısının devlet tarafından karşılanacağını vurgulayan Babacan, bu amaçla Tarım Bakanlığı bütçesine 200 milyon YTL'lik kaynak ayırdıklarını bildirdi.

''Uygulama, tarım sektörümüzün çehresini değiştirecek'' diyen Babacan, prim bedellerinin, ürün bedeliyle karşılaştırıldığında çok önemli rakamlar olmadığını belirterek, ''Bu sigortayı yaptıran çiftçimiz rahat uyuyacaktır'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Babacan: ''Bu Sigortayı Yaptıran Çiftçimiz Rahat Uyuyacak'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement