Baran Doruk Şimşek'ten Paralimpik Başarı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Baran Doruk Şimşek'ten Paralimpik Başarı

09.12.2025 11:07

15 yaşındaki milli para yüzücüsü Baran, Paris 2024 için barajı geçti ve hayallerine bir adım daha yaklaştı.

(ESKİŞEHİR) - Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü sporcusu 15 yaşındaki milli para yüzücü Baran Doruk Şimşek, Sivas'ta düzenlenen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Milli Takım Seçmeleri 1. Vize Yarışları'nda "S5" klasmanında 50 metre kelebekte 37.39'luk, 50 metre sırtüstünde ise 38.27'lik zamanıyla Paris 2024 Paralimpik Oyunları için belirlenen baraj derecelerinin üzerine çıktı.

EBB Kentpark Kapalı Yüzme Havuzu'nda sık sık antrenman yapan Baran Doruk Şimşek, Paralimpik Yüzme Milli Takımı ve Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü Antrenörü Mehmet Bayrak ile birlikte titiz bir çalışma sürdürüyor. Haftada en az 8 antrenman yapan Şimşek, yarış dönemlerinde bu sayıyı 12'ye kadar çıkartarak önemli bir disiplin örneği sergiliyor.

Bugüne kadar katıldığı çok sayıda ulusal ve uluslararası şampiyonada farklı kategorilerde önemli derecelere imza atan Baran, geçen günlerde hayallerine bir adım daha yaklaştı. Türkiye Yüzme Federasyonu'nun 19-22 Kasım 2025 tarihlerinde Sivas'ta düzenlediği Para Yüzme ve Deaf Yüzme Milli Takım Seçmeleri 1. Vize Yarışları'nda genç sporcu büyük başarıya imza attı.

"S5" klasmanında yarışan Baran, 50 metre kelebekte 37.39'luk, 50 metre sırtüstünde ise 38.27'lik zamanıyla Paris 2024 Paralimpik Oyunları için belirlenen baraj derecelerinin üzerine çıktı.

Duygularını dile getiren başarılı sporcu Şimşek, "En büyük hayalim olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve olimpiyat şampiyonu olmak" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Baran Doruk Şimşek'ten Paralimpik Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement