Başkentte Sezen Aksu Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Başkentte Sezen Aksu Rüzgarı

Başkentte Sezen Aksu Rüzgarı

Sanatçı Sezen Aksu, piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu ve Ermeni asıllı ud sanatçısı Ara Dinkjian'ın eşliğinde başkentteki müzikseverlere konser verdi.

18.03.2013 23:25

Sanatçı Sezen Aksu, piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu ve Ermeni asıllı ud sanatçısı Ara Dinkjian'ın eşliğinde başkentteki müzikseverlere konser verdi.

Congresium'da "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" kapsamında sahne alan Sezen Aksu, konser sırasında yaptığı konuşmada, sanat hayatı boyunca şarkılarının kendisine ve dinleyicilere çok iyi geldiğini söyledi.

Her gün Allah'a şükrettiğini belirten Aksu, "Birbirimize el veriyoruz, birbirimizin sırtını sıvazlıyoruz, hiç kimsenin dayatması olmadan, kan bağı olmadan oluşmuş kocaman bir aileyiz. Ben daha ne yapıyım, her gün şükredeceğim, başka yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Aksu, dinleyicilerle olan ilişkisi sayesinde hayatın zorluklarını daha kolay atlattığını dile getirerek, "Bu ilişki benim hayatımı, yani herkes için zor olan bu hayatı, başkalarına nazaran daha kolay atlatmamı sağladı. Her şeye rağmen ayakta durmamı sağladı. O yüzden sizlere büyük bir şükran besliyorum. Büyük bir şefkat de besliyorum" ifadesini kullandı.

-"Bir bebekle aynı şartlara sahibim"-

Fahir Atakoğlu ile uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığı olduğunu hatırlatan Aksu, "Çok uzun yıllar önce bir araya geldik. Birbirimizi hissettik. Ne kadar güzel, araya zaman giriyor, kaldığımız yerden devam ediyoruz" dedi.

Konser sırasında zaman zaman seyircilere espriler de yapan Aksu, çok yakışıklı olduğunu söylediği Atakoğlu'nu, İspanya asıllı aktör Antonio Banderas'a benzetti.

Aksu, fizikçi annesinin "Dünyayı var eden moleküler yapı 16 milyar yıl önce var edildi. Fizikte yoktan hiçbir şey var olmaz, var olan şey de yok olmaz prensibine göre, yeni doğan bir bebekle aynı şartlara sahibim. İkimizin de hücreleri 16 milyar yıllık" dediğini hatırlatarak, "Bunu yazın bir yere, hepinize iyi gelecek" diye konuştu.

Aksu sahneye çıkmadan önce Fahir Atakoğlu ve ud sanatçısı Ara Dinkjian doğaçlama dinleti sundu. Daha sonra sahneye çıkan Aksu, eserlerini seslendirdi.

"İstanbul" adlı şarkıyı söylerken zillerle oynayan Aksu, seyirciye keyifli anlar yaşattı.

Geceye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da katıldı.

Öte yandan, bazı seyirciler konserin geç başlamasını alkışlarla protesto etti.

Muhabir: İlkay Güder

Yayıncı: Tarkan Demir - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Sezen Aksu Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement