Bursa'da "Unvan Gaspıyla Dolandırıcılık" İddiası - Son Dakika
Güncel

Bursa'da "Unvan Gaspıyla Dolandırıcılık" İddiası

Telefonla görüştüğü kişilere kendisini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtıp iş adamlarından erzak ve para alan öne sürülen kişi yakalandı

17.07.2013 14:41

Bursa'da, telefonla görüştüğü iş adamlarına kendisini Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez olarak tanıtıp belediye adına gıda ürünleriyle para talebinde bulunduğu ve daha sonra bunları teslim aldığı ileri sürülen kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir gıda toptancısını telefonla arayan İbrahim K. (35), kendisini Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez olarak tanıttı. Şüpheli, iftar çadırlarında kullanılmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere ondan erzak ya da para yardımında bulunmasını talep etti.

Bu talebi kabul eden işletme sahibi, iş yerine malzemeleri teslim almaya gelen ve kendisini Erdönmez'in gönderdiğini söyleyen İbrahim K'nin davranışlarından şüphelenerek, daha önceden tanıdığı Osmangazi Belediyesinin diğer başkan yardımcılarından İsmail Selimoğlu ile telefon görüşmesi yaptı. Selimoğlu, belediyenin böyle bir çalışması olmadığını söyleyip ondan şüpheliyi oyalamasını istedi.

Söz konusu iş yerine gelen ve İbrahim K'nin dolandırıcı olduğunu fark eden Selimoğlu, polise haber verdi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Başka iş yerlerinden de dolandırıcılık yaptığı belirlenen İbrahim K'nin, polise verdiği ifadede, böyle bir yola ilk kez başvurduğunu ve çok pişman olduğunu, Erdönmez'in adını belediyedeki odasının kapısında gördüğünü ve yardımları teslim alırken kimlik fotokopisini bıraktığını söylediği öğrenildi.

Erdönmez ise gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak yardım toplama gibi bir uygulamaları bulunmadığını bildirdi.

Ramazan ayında Osmangazi'nin birçok yerinde iftar sofraları kurduklarını ve vatandaşlara erzak yardımında bulunduklarını anlatan Erdönmez, "100 bin kişiye iftar sofrası kurmayı hedeflediğimiz ilçemizde, adımı kullanarak yardım talebinde bulunan kişilere itibar edilmemesini, yardımda bulunanlar varsa kendilerinden öncelikle polise gidip şikayetçi olmalarını, daha sonra da benimle irtibata geçmelerini istiyorum" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da 'Unvan Gaspıyla Dolandırıcılık' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement