Busiad Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Özer Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Busiad Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Özer Açıklaması

Busiad Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Özer Açıklaması

"Ekonomi maalesef yine ülke gündeminden düştü. Dışarıda, komşu ülkelerde yaşanan siyasi belirsizlik ve savaş hali, içeride ise suni gündemler ve yaklaşan seçimler, ekonomiyi çok gerilerde bırakt...

05.12.2013 12:01

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Arif Özer, "Ekonomi maalesef yine ülke gündeminden düştü. Dışarıda, komşu ülkelerde yaşanan siyasi belirsizlik ve savaş hali, içeride ise suni gündemler ve yaklaşan seçimler, ekonomiyi çok gerilerde bıraktı. Ekonomi bizce en önemli gündem maddesi olmalı" dedi.

BUSİAD Yüksek Danışma Kurulu, 2012-2013 döneminin son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, yeni anayasa çalışmaları, para ve döviz kuru politikaları, kıdem tazminatı fonu, Türkiye ekonomisinin genel görünümü, otomotiv, tekstil, inşaat, gıda, makine, turizm, sağlık ve hizmet sektörlerinin mevcut durumu ile önümüzdeki dönem beklentileri gibi konularda hazırlanan kapsamlı rapor hakkında kurul üyeleri, değerlendirmelerde bulundu.

Arif Özer, iş dünyası olarak, yeni anayasanın "bir sonraki bahara" kalmasından duydukları şaşkınlık ve üzüntüyü belirterek, hükümetin terörü bitirme ve demokratikleşme çabalarını ise takdirle karşıladıklarını vurguladı.

BUSİAD'ın bir süre önce kamuoyuna açıkladığı "Döviz Kuru Raporu"na değinen Özer, değerli TL'nin ekonomiye gün geçtikçe zarar verdiği görüşünü savundu.

Kıdem tazminatı fonunun işçi ve işveren kesimlerinin konsensüsüyle bir an önce yasalaşmasını istediklerini kaydeden Özer, ancak Türkiye'de en önemli gündem maddesi olması gereken ekonominin, iç ve dış siyasi gelişmeler ile suni gündemlerin gölgesinde kaldığını ileri sürdü.

Ekonominin en önemli gündem maddesi olması gerektiğini anlatan Özer, "Ekonomi maalesef yine ülke gündeminden düştü. Dışarıda, komşu ülkelerde yaşanan siyasi belirsizlik ve savaş hali, içeride ise suni gündemler ve yaklaşan seçimler, ekonomiyi çok gerilerde bıraktı. Ekonomi bizce en önemli gündem maddesi olmalı. Çünkü bir ülkenin ekonomisi ne kadar güçlü ise dışarıda da etkinliği o derece artar" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Busiad Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Özer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement