Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü

Büyük Zafer\'in 97. yıl dönümü

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

30.08.2019 12:29

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Funda Kocabıyık, Anadolu'nun Türk yurdu olduğunun tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos Zaferi'nin 97. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Vali Kocabıyık mesajında şunları kaydetti:

"Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Aziz milletimiz bu şanlı zafer ile milli birlik ve beraberlik anlayışı içinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Yokluk içinde en zor koşullarda ve her şeyin bitti sanıldığı bir dönemde Sakarya'dan Kocatepe'ye uzanan milli mücadeleyle Türk milleti, gücünü açıkça ispat etmiş, binlerce yıldır Türk yurdu olan Anadolu'nun ebediyete kadar da Türk yurdu olarak kalacağı bir kez daha tescillenmiştir."

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak mesajında günün anlam ve önemine değinen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da mesajında, "30 Ağustos, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya gösterdiği kutlu zaferimizdir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemize yönelik dış mihrakların sinsi planları devam etmektedir. Fakat tüm farklılıklarına rağmen tek yürek olan milletimiz, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, devletimize, bütün azamet ve kudretiyle sahip çıkacağını 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha göstermiştir." ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Savaş da mesajında 30 Ağustos zaferinin Türk milletinin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel bir belgesi olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement