CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

"AKP, sürekli olarak ekonomideki kalkınmadan, milli gelir artışından bahsetmekte ancak nedense bu kalkınma ve refah artışını emeklilerimiz bir türlü hissedememektedirler"

15.01.2014 12:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, iktidar partisinin sürekli ekonomideki kalkınmadan, milli gelir artışından bahsetmesine rağmen, emeklilerin bu refah artışını bir türlü hissedemediğini savundu.

CHP'den yapılan açıklamada, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ile Genel Mali Sekreteri Ali Selçuk'un Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'yı makamında ziyaret ettiği belirtildi.

Ziyarette Çalışkan'ın emeklilerin sorunlarının giderek ağırlaştığını, emeklilere yapılan zamların da ayrı bir adaletsizlik yarattığını söylediği belirtildi. Memur emeklilerine 145 TL seyyanen zam yapılırken, işçi ve esnaf emeklilerine aylık 25 – 30 TL zam yapılmasının hakkaniyete sığmadığını ifade eden Çalışkan, bunun emekliyi açlığa mahkum etmek olduğunu savundu.

Akkaya da parti olarak emeklilerin ağırlaşan sorunlarına ve taleplerine çözüm arayışında olduklarını kaydetti.

AK Parti iktidarında emeklilerin sorunlarının giderek ağırlaştığını çözüm yerine yeni çözümsüzlükler üretildiğini ileri süren Akkaya,  "Emeklilerimiz açlığa ve yoksulluğa mahkum edilirken, yolsuzluk ve talan almış başını gitmiştir. Son günlerde ortaya çıkan gelişmeler ışığında yaklaşık 247 milyar civarında olduğu söylenen bir yolsuzlukla karşı karşıyayız. Bu rakamla aile sigortası kurulabilir ve yurttaşlarımıza 35 yıl boyunca aylık bağlanabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

İktidar partisinin sürekli olarak ekonomideki kalkınmadan, milli gelir artışından bahsettiğini ancak bu kalkınma ve refah artışını emeklilerin bir türlü hissedemediklerini iddia eden Akkaya, CHP iktidarında emeklilerin sorunlarını çözerek, sosyal güvenlik sistemini sigortalıya ve emekliye hizmet eder bir hale getireceklerini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement