İsrailli bakanın küstah paylaşımına Dışişleri'nden sert tepki - Son Dakika
Güncel

İsrailli bakanın küstah paylaşımına Dışişleri'nden sert tepki

''Netanyahu'nun soykırımcı yöntemleri Hitler'i kıskandırıyor'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan için, ''Zalim ve yalancı'' şeklinde paylaşım yapan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a Türkiye'den zehir zemberek yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türkiye, İsrail'in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi yönünde kararlı adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı asılsız iddialarla, saygısız biçimde hedef almasının gerçek nedeni budur.'' denildi.

12.05.2024 22:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal paylaşımda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a Türkiye'den yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, İsrail'in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi yönünde kararlı adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı asılsız iddialarla, saygısız biçimde hedef almasının gerçek nedeni budur." ifadelerini kullandı.

İSRAİLLİ BAKANDAN SKANDAL PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'ın Kathimerini gazetesine verdiği mülakatte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için, " Netanyahu ortaya koyduğu soykırım yöntemleri ile Hitler'i de kıskandıracak seviyeye gelmiştir." İsraillileri kızdırdı. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz haddini aşarak sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, " Zalim, kışkırtıcı, yalancı" dedi.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in soykırım politikaları tehdit haline geldi

KÜSTAH PAYLAŞIMA TÜRKİYE'DEN ZEHİR ZEMBEREK YANIT

Katz'ın skandal paylaşımına Türkiye'den zehir zemberek yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medyadan yaptığı küstah paylaşıma ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

"ERDOĞAN'I HEDEF ALMALARININ GERÇEK NEDENİ BU"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği affedilmez suçları cesurca kınıyor. Türkiye, İsrail'in işlediği katliamı sona erdirmek için durmaksızın çaba harcıyor, İsrail'in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi yönünde kararlı adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı asılsız iddialarla, saygısız biçimde hedef almasının gerçek nedeni budur. Aşırıcı İsrail hükümetinin soykırım politikaları, artık hem Filistinlilere hem de İsraillilere yönelik bir tehdit haline gelmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in soykırım politikaları tehdit haline geldi

"TÜRKİYE BU HAKLI DAVAYI SAVUNACAK"

Türkiye'nin, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve adaletsiz politikaları gündeme taşımaya devam edeceği kaydedilen açıklamada, Filistinliler kendi ülkelerinde, kendi devletlerine sahip olana dek Türkiye'nin bu haklı davayı savunacağı vurgulandı.

AK PARTİ'DEN İSRAİLLİ BAKANA SERT TEPKİ

İsrailli bakanın küstah paylaşımına bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik, "İsrail Dışişleri Bakanı soykırım örgütünün sözcüsüdür. O nedenle Cumhurbaşkanımızın konuşmalarından rahatsız olmaktadır. Cumhurbaşkanımız ve milletimizin sağduyusu sizi rahatsız etmeye devam edecek. İnsanlık vicdanı karşısında yenileceksiniz. Zalim, barbar ve kışkırtıcı siyasetiniz hukuk önünde mahkum olacak." dedi.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in soykırım politikaları tehdit haline geldi

"NETANYAHU VE ŞEBEKESİ, İNSANLIK DIŞI BİR SUÇ ÖRGÜTÜ OLARAK TARİHİN UTANÇ SAYFASINA YAZILACAK"

AK Partili Çelik, paylaşımının devamında "Netanyahu'nun başında olduğu suç şebekesi, insanlık tarihinin görüp görebileceği en barbar organizasyondur. Hiçbir meşruiyeti olmayan bu provokatör şebekenin, iktidarda bir gün daha kalabilmek adına tüm bölgeyi ateşe atacak kadar gözünün karardığı açıktır. Aylardır Filistin topraklarında çoluk çocuk kadın sivil demeden binlerce masum insanı katleden bu şebekenin zalimliğine ve yalanlarına karşı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde mücadele etmeye devam ediyoruz. Netanyahu ve şebekesi insanlık dışı bir suç örgütü olarak tarihin utanç sayfasına yazılacak!" ifadelerini kullandı.


İsrailli bakanın küstah paylaşımına Dışişleri\'nden sert tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrailli bakanın küstah paylaşımına Dışişleri'nden sert tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Serdar Dur: Dünyada adam gibi lider yok ki dur desin. Bizimkiler de danışıklı dövüş yapıyor gibi. Samimi gelmiyorlar artık. 30 13 Yanıtla
    Emir Arslan: kardeş o zaman başka liderlerde çıksın söylesin samimi olup olmadığını ALLAH bilir hem birşeyden emin değilsen ezbere ve önyrgı ile yaklaşma bence 5 3
  • Mesut Erdoğan: Öyle yada böyle, samimi veya değil, İsrail’e bu denli ayar veren dünyada tek lider, turnusol kağıdı mübarek… 9 8 Yanıtla
    Ahmet Taner: ayar mi ?? 0 0
  • Emir Arslan: aman İmamoğlu ve CHP görmesin bu haberleri onlar için Filistinlilerin bir önemi yok çünkü zihniyet aynı 3 1 Yanıtla
  • Şükrü null: dünyanın yeni bir Hitler'e ihtiyacı var 1 2 Yanıtla
  • ismail seçkin: Ülkedeki sinagoglar kapatılsın. İsrailliler sınır dışı edilsin. Ülkelerine gitsinler. Ayrıca ülkedeki İsrail firmaları kapatılsın ticaret yasaklansın. Nasıl samimi olalım. 1 2 Yanıtla
  • Ahmed Mehmed: Kitabın ortasından konuşuyorlar, ne denirki 1 0 Yanıtla
    Ahmet Taner: şak şak 0 0

Advertisement