Çin'de Güney Bölgelerinde Sert Hava Koşulları İçin Mavi Alarm Verildi - Son Dakika
Güncel

Çin'de Güney Bölgelerinde Sert Hava Koşulları İçin Mavi Alarm Verildi

Çin\'de Güney Bölgelerinde Sert Hava Koşulları İçin Mavi Alarm Verildi

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Hunan, Jiangxi, Fujian, Guangxi ve Guangdong'un bazı kısımlarında sert hava koşulları yüzünden mavi alarm verdi. Gök gürültülü sağanak yağış, fırtına ve dolu etkili olacak. Halka ani sel, toprak kayması ve çamur kaymalarına karşı önlem almaları tavsiye edildi. Etkilenen su yollarında çalışan veya buralardan geçen gemilerin limana dönmesi veya alternatif rotalar kullanması gerektiği bildirildi.

06.05.2023 15:47

BEİJİNG, 6 Mayıs (Xinhua) -- Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, bazı güney bölgelerinde sert hava koşulları yüzünden yeniden mavi alarm verdi.

Merkezin Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre Cumartesi sabahından Pazar sabahına kadar Hunan, Jiangxi, Fujian, Guangxi ve Guangdong'un bazı kısımlarında gök gürültülü sağanak yağış, fırtına ve dolu etkili olacak.

Merkez, halka ani sel, toprak kayması ve çamur kaymalarına karşı önlem almaları ve açık hava etkinliklerinin azaltılması tavsiyesinde bulundu. Merkez, etkilenen su yollarında çalışan veya buralardan geçen gemilerin limana dönmesi veya alternatif rotalar kullanması gerektiğini bildirdi.

Çin'de sert hava koşulları için üç kademeli olarak kullanılan renk kodlu hava uyarı sisteminde turuncu en şiddetli uyarıyı temsil ederken onu sarı ve mavi takip ediyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'de Güney Bölgelerinde Sert Hava Koşulları İçin Mavi Alarm Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement