Eğirdir'in İlk Fotoğrafçılık Kulübü Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Eğirdir'in İlk Fotoğrafçılık Kulübü Kuruldu

Eğirdir\'in İlk Fotoğrafçılık Kulübü Kuruldu

Eğirdir'de yaşayan amatör fotoğraf sanatçılarını ve fotoğrafçılığa merak duyan insanları bir araya getiren Eğirdir Fotoğrafçılık Kulübü 21 kurucu üye ile resmen kurularak çalışmalarına başladı.

09.01.2012 22:18

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün vesayetinde kurulan Fotoğrafçılık Kulübü'ne kuruluşundan kısa süre geçmesine rağmen yoğun bir üye katılımı oldu. Kulüp aynı zamanda Facebook'tan da bir grup sayfası oluşturarak üyelerine ve fotoğrafa ilgi duyanlara ulaşmayı hedeflemiş.

Yapılan ilk genel kurulda kulüp başkanı olarak seçilen okul öncesi eğitimi öğretmeni Nurşah BAYRAKTAR kulübün amaçları ve şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. BAYRAKTAR, Eğirdir'de çeşitli düzeylerde birbirinden kopuk amatör fotoğrafçılıkla uğraşan sanatçılar olduğunu, amaçlarının bu dağınıklığı örgütsel bir çatı altında birleştirerek güzel çalışmalara imza atmak olduğunu belirtti. BAYRAKTAR ayrıca amaçları arasında Başta Eğirdir olmak üzere yöremizdeki gizli kalmış güzellikleri fotoğrafçılık sayesinde ortaya çıkarmak ve arşivlemek olduğu belirtti.

Kulüpleşme aşamasında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün çok katkısı olduğunu belirten genç kulüp başkanımız kulübün ilk faaliyeti olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü imkanları ile Nafiz Yürekli Otelcilik ve Meslek Lisesi Konferans Salonunda bir fotoğrafçılık Kursu açıldığını belirtti. Kurslarda Öğretim üyesi olarak başta Doç. Dr. Ali BAYRAKTAROĞLU gibi SDÜ'nün çok kıymetli hocalarının görev aldığını belirten BAYRAKTAR; ilerleyen zamanda başta temel fotoğrafçılık teknikleri ve ileri fotoğrafçılık teknikleri ile fotoğraf işleme kurslarına devam edeceklerini belirtti.

Eğirdir'in fotoğraf sanatçıları için bulunmaz bir yer olduğuna vurgu yapan başkan; "gölü, emsalsiz doğası tarihsel ve kültürel değerleri ile Eğirdir, Dünya'nın her yerinden fotoğrafçıların ilgisini çeken bir yer" dedi. Fotoğraf safarileri, sergi gibi faaliyetlere de önümüzdeki günlerde hız vereceklerini belirten başkan "bir sivil toplum örgütü olarak kapımız herkese açıktır.

Fotoğrafçılığa gönül vermiş tüm vatandaşlarımızı kulübümüze üye olmaya davet ediyorum" dedi. Kulübün şimdilik Eğirdir Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından tahsis edilen oda da çalışmalarını sürdürdüğünü belirten BAYRAKTAR vatandaşların Facebook'ta "Eğirdir Fotoğrafçılık Kulübü" şeklinde arama yaparak sosyal paylaşım sitesine üye olabileceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğirdir'in İlk Fotoğrafçılık Kulübü Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement