El Salvador'da çeteleri anımsatan simgelerin kaldırılması amacıyla mezar taşları tahrip edildi - Son Dakika
Güncel

El Salvador'da çeteleri anımsatan simgelerin kaldırılması amacıyla mezar taşları tahrip edildi

El Salvador\'da çeteleri anımsatan simgelerin kaldırılması amacıyla mezar taşları tahrip edildi

SANTA Orta Amerika ülkesi El Salvador'da, çeteleri anımsatan simgelerin ortadan kaldırılması amacıyla çete üyelerinin mezarları tahrip edildi.

03.11.2022 11:55  Güncelleme: 12:00

SANTA Orta Amerika ülkesi El Salvador'da, çeteleri anımsatan simgelerin ortadan kaldırılması amacıyla çete üyelerinin mezarları tahrip edildi.

San Salvador banliyösünde çetelerle mücadele için, güvenlik güçleri ve hapishane mahkumları, balyoz ve levyelerle Mara Salvatrucha çetesinin "MS" ile işaretlenmiş mezarlarını parçaladı.

Santa Tecla Belediyesi Başkanı Henry Flores, belediye mezarlığındaki yaklaşık 80 mezar taşının tahrip edildiğini ve çetelerin yaptığı duvar yazılarının silindiğini belirterek, "Amacımız, çetelere ait simgelerin ortadan kaldırılması ve insanların kendilerini güvende hissetmeleri." dedi.

El Salvador'daki hapishanelerin müdürü Osiris Luna, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mahkumlar ve polisin, Santa Tecla ve Colon'daki mezarlıklarda çeşitli çetelerin mezar taşlarını ortadan kaldırdığını belirtti.

Çete üyelerini "terörist" olarak nitelendiren Luna, bu kişilerin tanınmayı hak etmediklerini vurgulayarak, "Bu yüzden bu gruplara ait bütün izleri ortadan kaldırdık. Bu ülkede artık çetelerin yeri yok." ifadelerini kullandı.

Akrabalarının mezarlarını ziyarete gelenler, daha önce mezarlıkta çete üyeleri bulunduğu için ziyaret edemediklerini, ancak artık bu tehlikenin olmadığını söyledi.

MS13 çetesi sorumlu tutuluyor

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, 30 Haziran'da silahlı gruplara yönelik savaşın yoğunlaşacağını söylemişti.

Ülkede mart başından bu yana çete üyelerine yönelik operasyonlarda, 87 kişi hayatını kaybederken gözaltına alınanların sayısının 20 bini aştığı bildirilmişti.

Yetkililer, şiddetin ülkede yeniden tırmanışa geçmesinden MS13 çetesini sorumlu tutuyor.

Dünyada en yüksek cinayet oranına sahip ülkelerin başında gelen El Salvador, çetelerin ülkedeki gücü nedeniyle ciddi güvenlik sorunu yaşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel El Salvador'da çeteleri anımsatan simgelerin kaldırılması amacıyla mezar taşları tahrip edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement