ERZURUM Dağ bisikletleri ile Palandöken'i gezip rota belirliyorlar - Son Dakika
Güncel

ERZURUM Dağ bisikletleri ile Palandöken'i gezip rota belirliyorlar

Dağ bisikletleri ile Palandöken'i gezip rota belirliyorlarGençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ile Palandöken sıra dağlarında dağ bisikleti ile gezilebilecek rotalar çıkaran ekip, dik yamaçlarda pedal çeviriyor.

11.07.2019 10:01  Güncelleme: 11:52

Dağ bisikletleri ile Palandöken'i gezip rota belirliyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ile Palandöken sıra dağlarında dağ bisikleti ile gezilebilecek rotalar çıkaran ekip, dik yamaçlarda pedal çeviriyor. Kışın kayak yapılan pistlerde yazın da bisiklet sürülmesi için çalışmalar başlatan Dadak ve Çağlayan Doğa Sporları Kulübü sporcuları büyük bir performans sergileyerek dağı karış karış geziyorlar.

DOĞA İLE BAŞBAŞA OLMAK İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER

Yaşları 9 ile 55 arasında değişen 4'ü kadın toplam 20 sporcu, kent merkezindeki kulüplerinden çıkarak 10 kilometre uzaklıktaki Palandöken sıra dağlarına gitti. Burada dik yamaçlara aldırış etmeden pedal çevirip zirvelere kadar ulaşan bisiklet sevdalısı gençler, antrenörleri ile birlikte her yaştan sporcunun bisikletiyle gezebileceği rotalar çıkardı. Bisikleti hayat felsefesi edinenler için Spor Bakanlığı'nın destekleri ile Palandöken sıra dağlarında rota çizdiklerini söyleyen Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık ve Dağ Kayağı Antrenörü Mustafa Tekin, Öyle bir rota çiziyoruz ki, bisiklete gönül verenler 3 bin 176 rakımlı Palandöken'i sindire sindire gezecekler. Bazen ormanın içinden bazen de köylerden geçerek doğa ile baş başa olacaklar. Palandökenin zirvesine vardığımızda gördüğümüz manzara, yediğiniz her şeyin size dünyanın en lezzetli yiyeceği gibi gelecek. Herkesin görmediği ve asla bilemeyecekleri patikalarda el değmemiş doğayla baş başa olmak pedal çevirmenin tartışmasız en büyük ödülüdür. İster hafta sonu gezgini ister bir macera tutkunu olun, bisikletli seyahate çıkmanın keyfini doyasıya yaşayacaksınız diye konuştu.

REHBERSİZ GEZEBİLECEKLER

Erzurum'un birçok doğa sporunda olduğu gibi dağ bisikleti konusunda da çok şanslı bir şehir olduğunu vurgulayan Tekin, Çünkü on dakika pedallayarak şehrin dışına çıkıp doğa ile baş başa kalabiliyorsunuz. Bunu avantaja çevirerek sadece bisiklet kullanarak bu rotalarda temiz hava soluyup sağlığımıza kavuşuyoruz. Bu etkinliklerimiz her yaş grubundan sporcuya hitap etmektedir. Aramızda 9 yaşından elli beş yaşına kadar geniş bir yaş grubunu içeriyor. Yani herkesin yapabileceği zorluk derecesinde rotalar yapmaya çalışıyoruz. Kolaydan zora doğru bunların hepsini işaretliyoruz ve herkesin kullanabileceği uygulamalarda rotaları isimlendiriyoruz. Amaç bisikletle ilgili temel bilgileri öğrendikten sonra bir uygulamadan rotalarımızı yükleyip rehbersizde gezebilirler. Sadece oradaki direktiflere dikkat etmeleri gerekiyor. Kaç saat ayırması, ne kadar eğim çıkması gerektiği gibi her şeyi belirtiyoruz. Bunlara dikkat edilirse bir rehber kullanmadan da kendi performansını biliyorsa kesinlikle herkes yapabilir dedi

GURUBUN EN KÜÇÜĞÜ

Rota çizen ekibe babası ile birlikte katılan 9 yaşındaki Semih Amil ise, Ekibin en küçük ben en yaşlısı da babam. Dört yıldır bisiklet sürüyorum. Rota çizim gezisinde babamla birlikte iyi bir performans sergiledik. Okullarında tatile girmesi nedeniyle tüm öğrencilere bisikletleri ile Palandöken'e çıkmalarını tavsiye ediyorum diye konuştu.

TATİLDE NE YAPACAĞIM DİYE DÜŞÜNMEYİN

Atatürk Üniversitesi'nde öğrenci olan Eda Dal, üyesi olduğu Alpin Outdoor sayesinde bisiklet turlarına ve diğer aktivitelere katıldığını ifade ederek, Bu tür aktiviteler günlük hayatımıza renk katıyor. Aynı zamanda sağlıklı bir vücuda sahip oluyoruz. 'Yaz tatilinde ne yapabilirim' diye düşünen herkese bu sporu tavsiye edebilirim dedi.

ERZURUM Dağ bisikletleri ile Palandöken\'i gezip rota belirliyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ERZURUM Dağ bisikletleri ile Palandöken'i gezip rota belirliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement