Filipinler'deki Haiyan Tayfunu - Son Dakika
Güncel

Filipinler'deki Haiyan Tayfunu

Filipinler\'deki Haiyan Tayfunu

Tayfunda yerinden olan 4 milyon insanın, bir milyon 700 binini çocuklar oluşturuyor Tayfundan etkilenen alanlarda ishale bağlı hastalıklardan kaygı duyuluyor Yaklaşık 400 bin kişi, bin 587 ge...

19.11.2013 14:19

Filipinler'de meydana gelen Haiyan tayfununda 4 milyon insanın yerinden olduğu, bunların bir milyon 700 binini çocukların oluşturduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına bilgi veren BM Çocuklara Yardım Fonu Sözcüsü Marixie Mercado, tayfundan en çok etkilenen bölgelerden uzaklaşmak isteyen insanların yardım ve kalacak yer aradıklarını belirtti.

Yerinden olmuş bir milyon 700 bin çocuğun, yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya olduğuna işaret eden Mercado, Dünya Sağlık Örgütü'nün de tayfundan etkilenen bölgelerde ishale bağlı hastalıklardan kaygı duyulduğunu bildirdiğini kaydetti. Mercado, güvenli su kaynağının bulunmaması ve yeraltı sularının kirlenmesi dolayısıyla çocukların kolera ve tifo gibi hastalıklara maruz kalma olasılığının çok yüksek olduğunu bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke ise Filipinler Hükümeti'nin verdiği bilgilere göre tayfundan 13 milyon kişinin etkilendiğini ve 4 milyon kişinin yerinden olduğunu söyledi. Şu anda 392 bin insanın, oluşturulan bin 587 geçici yerleşim yerinde barındırıldığını belirten Laerke, yaklaşık 1.1 milyon evin hasar gördüğünü, bunların yarısının tamamıyla tahrip olduğunu kaydetti. Laerke, BM ve ortaklarının 301 milyon dolarlık yardım talebinin şu ana kadar ancak 87 milyon dolarının sağlanabildiğini bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Adrian Edwards ise Tacloban'a yardım götüren kargo uçaklarının, yardım malzemelerini bıraktıktan sonra o bölgedeki insanları daha güvenli bölgelere taşıdığını söyledi. Edwards, bölgede yiyecek, ilaç ve barınma malzemelerine halen acilen ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. - Cenevre

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement