Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Börekçi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Börekçi Açıklaması

Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sait Börekçi, "Hitit Holding olarak halka arz edilmenin mutluluğunu yaşıyoruz, ileride yerimize geleceklere sağlam bir ticari model anlayışı bırakabileceğimize inanıyoruz" dedi.

17.02.2012 22:20

Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sait Börekçi, "Hitit Holding olarak halka arz edilmenin mutluluğunu yaşıyoruz, ileride yerimize geleceklere sağlam bir ticari model anlayışı bırakabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Börekçi, yönetim kurulu üyeleri Fatih Çiçek, Burak Taşalan ve Galata Menkul A.Ş Genel Müdürü Hakan Demirbilek ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Börekçi, yaklaşık 40 yıldır ticari faaliyetlerini sürdüren Hitit Grup Şirketleri'nin katılımıyla 2010 yılında kurulan Hitit Holding A.Ş'nin halka arz çalışmalarının tamamladığını söyledi.

Holdingin halka arzının, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 2 Şubat'ta kurul kaydına alındığını belirten Börekçi, faaliyetlerinin yapı endüstrisi, mağazacılık ve finans olmak üzere üç ana sektörde yoğunlaştığını bildirdi.

Hitit Holding A.Ş'nin perakende sektöründe, ulusal ve uluslararası tekstil ve mücevherat markalarını satabilen güçlü şirketlere sahip olduğunu ifade eden Börekçi, "Hitit Holding olarak halka arz edilmenin mutluluğunu yaşıyoruz, ileride yerimize geleceklere sağlam bir ticari model anlayışı bırakabileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Başaranhıncal ise globalleşen dünyada herkesin farkındalığını ortaya koyma mecburiyeti olduğu bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Birlikten güç doğacağını vurgulayan Başaranhıncal, şöyle konuştu:

"Şirketlerimiz 'küçük olsun, benim olsun' anlayışını bırakmalı. Şirketlerin kurumsallaşmasını artıran, kredi ve kredibilite kazandıran, kayıt dışını azaltıp, kazancı artıran ve ortaklık kültürünü geliştirerek şirketlerin tanıtımını sağlayan halka arz konusu, özellikle aile şirketlerinin yoğun olarak bulunduğu Çorum'daki şirketlerin uzun yıllar ayakta kalabilmeleri için atmaları gereken bir adımdır. Bu zorlu ve uzun süreçte ilk adımı atan Hitit Holding'in bu kararını takdir ediyoruz. Halka arz ile birlikte şirketinizin sorumlulukları da artacaktır"

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Börekçi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement