İmam Hatiplerdeki 11 Yıllık Uygulama Kalktı - Son Dakika
Güncel

İmam Hatiplerdeki 11 Yıllık Uygulama Kalktı

İmam Hatip Liselerinin Katsayı Kavgası, 28 Şubat Döneminde Başladı. Önce 1997 Yılında İmam ve Hatip Yetiştirmek Üzere Kurulmalarına Rağmen Sayıları ve Öğrenci Kapasitesi Hızla Artan İmam Hatip Liselerinin Sayılarının Azaltılması Kararı Alındı. 1998 Yılında da Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün YÖK Başkanlığı Döneminde, İmam Hatip Liseleri Mezunlarının İlahiyat Fakültelerinden Çok Diğer Fakültelere Girmel...

23.07.2009 02:21

İMAM hatip liselerinin katsayı kavgası, 28 Şubat döneminde başladı. Önce 1997 yılında İmam ve hatip yetiştirmek üzere kurulmalarına rağmen sayıları ve öğrenci kapasitesi hızla artan İmam hatip liselerinin sayılarının azaltılması kararı alındı. 1998 yılında da Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün YÖK Başkanlığı döneminde, İmam hatip liseleri mezunlarının İlahiyat Fakültelerinden çok diğer fakültelere girmelerini engellemek amacıyla farklı katsayı uygulaması” başlatıldı. Katsayı uygulaması, imam hatip liseleriyle birlikte bütün meslek liselerini etkiledi.

Özcan muhaliflerin gitmesini bekledi

AKP, katsayı konusunda da YÖK’te yönetimi değiştirmeyi bekledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ı YÖK Başkanlığı’na atamasıyla birlikte katsayı uygulaması hemen gündeme geldi. Özcan, daha görevine başladığı ilk günlerde, “İmam hatipleri düz lise yapacağız. Katsayı çocukları cezalandırmak için getirilmiş bir uygulama. Bu haksızlığa son vereceğiz” diyerek, katsayı uygulamasına son vereceğini ilan etti. Özcan, bu açıklamasına rağmen, katsayıyı kaldırma hedefini YÖK’te Sezer zamanında atanan üyelerin birer ikişer ayrılmalarını beklemek zorunda kaldı.

20 üye içinde beş  muhalif üye kaldı

YÖK’te son olarak Prof.Dr.Tunçalp Özgen ile Prof. Dr. Engin Ataç’ın görev sürelerinin bitmesi ve Prof. Dr. Bülent Serim’in katsayı ile ilgili karara tepki göstererek, istifa etmesinin ardından Gül hiç bekletmeden Prof. Dr. Ayşe Soysal ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın doktoru olan Prof. Dr. Yunus Söylet’i YÖK üyeliğine atadı. Gül’ün bu atamalarıyla 20 üyeli YÖK’ün katsayıya muhalif üye sayısı sekizden beşe düştü. Bir üyelik de boş bulunuyor. Dengelerin katsayı konusunda 14’e karşı, beş olarak değişmesinin ardından yapılan ilk toplantıda Özcan, bu konudaki hedefini geçekleştirmiş oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmam Hatiplerdeki 11 Yıllık Uygulama Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement