İngiltere, Kraliçenin Tahta Çıkışının 60. Yıldönümüne Hazırlanıyor - Son Dakika
Dünya

İngiltere, Kraliçenin Tahta Çıkışının 60. Yıldönümüne Hazırlanıyor

İngiltere, Kraliçe 2.Elizabeth'in tahtta dolduracağı altmış yılın anısına düzenlenecek kutlamalar için geri sayıyor.

24.05.2012 14:38

İngiltere, Kraliçe 2.Elizabeth'in tahtta dolduracağı altmış yılın anısına düzenlenecek kutlamalar için geri sayıyor. Sokaklar bayraklarla donatılırken, Buckingham Sarayı'nın önü görkemli kutlamalar için yeniden inşa ediliyor. Hediyelik eşyalar ve mağaza vitrinleri Kraliçenin resmini taşırken 2-5 Haziran tarihleri arasında yer alacak kutlamalar için resmi tatil ilan edildi.

4 gün sürecek kutlamalarda 3 Haziran tarihinde Kraliçe 2.Elizabeth, Thames Nehri'nde bin adet geminin yer alacağı geçit törenine katılacak. Görkemli gösteri için nehrin kenarında yer alan tüm binalar onarılırken, inşaat halinde olan bazı binalar Kraliyet ailesine ait devasa posterlerle kapatılıyor. Halkın Kraliçeyi izlemek için nehir kenarlarını doldurması bekleniyor.

Sanatçı Suzanna Page, "Ben tamamen monarşi taraftarıyım. Benim için Kraliyet istikrarı temsil ediyor ve Kraliyet ailesiyle, özellikle Kraliçe ile büyük gurur duyuyorum. İnanılmaz bir kişi ve harika bir lider ülke için. Kutlamalar sırasında resmi tatil ilan edildi ve dolayısıyla kesinlikle kutlamayı düşünüyorum. Yaşadığım Wimbledon çevresinde kutlamalar planlanıyor. Önce mahallede kutlamalara katılmayı, ardından o gün için saray önüne gelmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

4 Haziran Pazartesi günü ise ülkenin dört bir köşesinde meşaleler ateşlenirken,

Buckingham Sarayı önünde dev bir konser verilecek. Kraliçe Victoria Anıtının önünde yer alacak konser için saray önünde büyük bir çalışma yürütülüyor. 200 bin İngiliz Sterlini maliyetiyle inşa edilen 360 derecelik sahne Annie Lennox, Stevie Wonder, Madness, Cliff Richard, Shirley Bassey, Elton John, Paul McCartney, Tom Jones, Jessie J, Ed Sheeran and JLS gibi sanatçıları ağırlayacak. Ayrıca Garry Barlow ile Prens Harry,

Kraliçe için Jubilee şarkısı söyleyecek. 10 bin kişilik biletin satıldığı tören İngiltere devlet televizyonundan da canlı yayınlanacak.

İngiltere'de turistik nedenle bulunan Amerikan vatandaşı Barbara, "Amerika'da biz benzer bir sisteme sahip değiliz ama buradaki geleneğe saygı duyuyorum ve birçok İngiliz için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ama diğer açıdan yaşamak istediğim bir hayat değil" ifadelerini kullandı.

Amerikalı Judie ise "Birçok İngiliz için ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve birçok kişinin heyecanlandığını tahmin ediyorum" dedi.

İngiliz vatandaşı Sean Datson da "Monarşi benim için geleneği temsil ediyor ve bunu başarı ile yapıyorlar. Kutlamalar sırasında resmi tatil nedeniyle iznimiz var ve dolayısıyla kızımla o günü kutlayabileceğiz" şeklinde konuştu.

5 Haziran Salı günü ise Kraliyet ailesi St. Paul Katedralinde verilecek şükran günü servisine katılacak. Kraliyet ailesi resmi törenle Westminister Hall'den Buckingham Sarayına taşınacak.

Tüm program boyunca resmi tatilde olacak İngiliz halkı, sokak partileri ve parklarda yer alacak dev ekranlardan kutlamaları seyredebilecek. Kutlamalar için geri sayım devam ederken mağaza vitrinleri, hediyelik eşyalar ve dergiler Kraliçe özel ürünleri ile satışa sunuldu.

Kraliçe 2.Elizabeth 1952 yılında, babası Kral George'un vefatının ardından tahta çıktı ve geçen altmış yıl içerisinde 12 Başbakan ve 6 Papa gördü. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İngiltere, Kraliçenin Tahta Çıkışının 60. Yıldönümüne Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement