İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali, 15-16 Kasım'da gerçekleştirilecek - Son Dakika
Güncel

İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali, 15-16 Kasım'da gerçekleştirilecek

İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali, 15-16 Kasım\'da gerçekleştirilecek

İzmir Valiliği, İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali'nin (TECH İZMİR) 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

08.11.2022 19:11  Güncelleme: 19:16

İzmir Valiliği, İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali'nin (TECH İZMİR) 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan festival kapsamında yeni nesil teknolojiler olarak adlandırılan blokzincir, yapay zeka, nesnelerin interneti ve öteevren (metaverse) gibi tematik konu başlıklarında paneller düzenlenecek, alanında uzman isimler gençler ve genç girişimcilerle buluşacak.

Etkinliğin oyun ve oyunlaştırma yoluyla teknolojiyi gençlerle buluşturma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen "game jam" (oyun geliştirme maratonu) kapsamında ise gençler 36 saatte "zaman yolculuğu" temasını kullanarak mobil oyun geliştirecek.

İzmir Valiliği himayelerinde gerçekleştirilecek festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, gençlerin teknolojinin imkanlarından azami derecede istifade etmelerini sağlamak, onların bilincini artırmak, fırsat eşitliği temelinde gençleri hem kavramsal hem de fiziksel olarak imkanlarla buluşturmak istediklerini, bunun kendileri açısından bir görev olduğunu belirtti.

Festivalin ilk günü 15 Kasım'da blokzincir ve yapay zeka konularında, Dr. Aytunç Yıldızlı ve Melda Akın'ın da aralarında bulunduğu ana konuşmacılar, gençlerle bir araya gelecek.

Toplumsal fayda ve ekonomik etki yaratmayı amaçlayan teknolojiler için kullanılan ve yeni bir kavram olan "Tech4Good" ekseninde, sosyal ve ekolojik sorunların çözümünde yapay zekanın nasıl ele alınması gerektiği festival kapsamında ele alınacak.

Son dönemin popüler gündem maddelerinden öteevren (metaverse) özelinde ise siber güvenlik, hukuk, gizlilik ve sağlık açısından riskler ve fırsatlar da alanında öncü konuşmacılarla tartışılacak.

Festivalin ikinci günü 16 Kasım'da İzmir ve Teknoloji teması altında gerçekleştirilecek olan panellerde, İzmir'in yenilik ve teknoloji ekosistemi konusunda İzmir üniversitelerinden katılımcıların ve İzmirli girişimcilerin konuşmacı olarak yer alacağı iki panel gerçekleştirilecek.

Teknolojinin gençler tarafından sağlıklı kullanımı ve farkındalık gelişimi ile dijitalleşme konularında Said Ercan'ın ana konuşmacı olacağı sunumla tamamlanacak oturumların ardından, festivale oyun etkinlikleri ile devam edilecek.

Festivalin "İzmir'e Oyun Geliştir'" teması ile gerçekleşecek bölümünde, katılımcı takımların geliştirdikleri mobil oyunları sunacakları "Game Jam" sonucunda bir takım büyük ödül olan 50 bin lira ile ödüllendirilecek.

"İzmir'in Teknoloji Festivali TECH İZMİR" konusunda detaylı bilgiye sosyal medya hesaplarından ve https://techizmir.izka.org.tr/ adresindeki web sayfasından ulaşılabilecek ve kayıt yoluyla katılım sağlanabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali, 15-16 Kasım'da gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement