Kadın Milletvekilleri Meclisi Terk Etti - Son Dakika
Güncel

Kadın Milletvekilleri Meclisi Terk Etti

Kadın Milletvekilleri Meclisi Terk Etti

AVUSTURYA Yeşiller Partisi'nin eski Başkanı Peter Pilz'in, 2013 yılında alkollüyken tanımadığı bir kadına elle taciz ettiği öne sürülmüştü.

11.06.2018 20:29

AVUSTURYA Yeşiller Partisi'nin eski Başkanı Peter Pilz'in, 2013 yılında alkollüyken tanımadığı bir kadına elle taciz ettiği öne sürülmüştü. Bu olayın ardından Pilz, Yeşiller'den istifa etmişti. 2017 seçimlerinde kendi adıyla bir liste kuran Pilz ile birlikte sekiz aday milletvekili seçilmişti.

Peter Pilz önce milletvekilliğinden vazgeçti, sonra meclise geldi. Kürsüye çıkıp yemin etti. Pilz'in mecliste bulunmasına tepki gösteren bütün partilerin kadın milletvekilleri, o kürsüye çıkarken oturumu peş peşe terk etti. Kadın milletvekillerin gösterdiği dayanışmaya sadece Meclis Başkan Vekili Doris Bures destek vermedi. Pilz, kendisine yönelik suçlamaları hatırlamadığını söyleyerek cevaplandırmıştı. 1990'lı yıllarda Yeşiller Başkanı olarak partiyi yöneten Pilz, son 30 yılda meclis araştırma komisyonlarında yaptığı çalışmalarla ülkesinde büyük ün kazanmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Kadın Milletvekilleri Meclisi Terk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement