Karaman 19 Gündür Kayıptı, Başına Taşla Vurularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı Hd - Son Dakika
3.Sayfa

Karaman 19 Gündür Kayıptı, Başına Taşla Vurularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı Hd

19 gündür kayıptı, başına taşla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı (2)ÖLÜME TERK ETMİŞKaraman'da kayıp olarak aranan Hayati Canbulat'ın, öldürülmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

20.07.2018 19:26

19 gündür kayıptı, başına taşla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı (2)

ÖLÜME TERK ETMİŞ

Karaman'da kayıp olarak aranan Hayati Canbulat'ın, öldürülmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Besicilik yapan Canbulat'ın, birlikte hayvan alıp- sattığı Mehmet A. ile kaybolduğu 1 Temmuz günü, Mersin'e küçükbaş hayvan satın almak için yola çıktıkları belirlendi. Eve geri dönmemesi ve tüm aramalara rağmen izine rastlanılmaması üzerine ailesinin polise başvurduğu öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, ilk olarak Canbulat'ın evinin çevresindeki 132 güvenlik kamerasını tek tek inceledi. Yapılan incelemede Canbulat'ın, en son Mehmet A. ile birlikte olduğu görüldü. Mobesse kayıtlarında da Mersin istikametine gittiklerini belirlendi. Çalışmasını bu bölgede yoğunlaştıran polis, her ikisinin cep telefonunun da Karaman- Mersin karayolunun 50'inci kilometresindeki Elmadağ köyündeki baz istasyonun yakınlarında sinyal verdiğini saptadı. Ancak ne Canbulat'ın ne de Mehmet A.'nin izine rastlandı. Araştırmasını derinleştiren polis, Mehmet A.'nın Mersin'in Silifke ilçesinde sahte isimle inşaatta çalıştığı belirledi. Gözaltına alınan Mehmet A., Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Mehmet A., ilk ifadesinde Canbulat'ı tanımadığını söyledi. Ardından da suçunu itiraf eden Mehmet A., Canbulat ile 4 yıldır hayvan alıp- sattıklarını olay günü de Mersin'e hayvan satın almaya gittiklerini söyledi. Canbulat 'tan 100 bin lira alacağını olduğunu ileri süren Mehmet A., yolda araç içinde tartıştıkları belirtti. Mehmet A., ifadesinde "Hayati'den 100 bin lira alacağım vardı. Yolda tartıştık. Araçtan inip, birbirimizi taşla darp ettik. Ben yanımda bıçak vardı. Onu kullanıp kullanmadığını hatırlamıyorum. Sonra Hayati, yaklaşık 15 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Olayın siniriyle Hayati Canbulat'ı olay yerinde bırakarak tekrar Karaman'a dönmek için yola çıktım." dedi.

Olay yerinden yaklaşık 3 kilometre uzaklaştıktan sonra aracının arızalandığını belirten Mehmet A., "Aracım bozulunca kardeşim Yusuf A. ve arkadaşım Mehmet Y.' den yardım istedim. Mehmet Y. ve Yusuf A. çekiciyle gelip beni ve aracı aldılar. Ben daha sonra Mersin'e çalışmaya gittim." dedi.

10 GÜNDÜR ELİMDEN KAN KOKUSU GİTMEDİ

Mehmet A.'nın ifadesinin ardından ona yardımcı olan kardeşi Yusuf A., arkadaşı Mehmet Y. ile eşi ve bir yakını da gözaltına alındı. Mehmet A.'nın eşine, cinayetten bahsettiği ve 10 gündür elinden kan kokusunun gitmediğini söylediği belirtildi. Yapılan sorgunun ardından eşi ve bir yakını ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mehmet A., kardeşi Yusuf A. ve arkadaşı Mehmet Y., adliyeye sevk edildi. Hayati Canbulat'ın, ormanlık alanda bulunan ve Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesedinin otopsinin sürdüğü belirtildi.

Karaman 19 Gündür Kayıptı, Başına Taşla Vurularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Karaman 19 Gündür Kayıptı, Başına Taşla Vurularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement