Korku yaratan Böğ, ısınan havalarla geri döndü! Isırdığı yerden et koparan bu örümcek karanlıkta ortaya çıkıyor - Son Dakika
Yaşam

Korku yaratan Böğ, ısınan havalarla geri döndü! Isırdığı yerden et koparan bu örümcek karanlıkta ortaya çıkıyor

Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz sene bir hayli panik yaratan Böğ ya da diğer adıyla Sarı Kız örümceği, üzerine basıldığında dahi ölmüyor. Karanlıkta ortaya çıkan ve ısırdığı bölgeden koca bir et koparan böğ korku yaratıyor.

27.05.2022 17:52  Güncelleme: 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların kene ve yılan telaşı arttı. Önce kene ardından da yılan ısırığına maruz kalan çok sayıda vatandaş, soluğu hastanede aldı. Bu gelişmeler yüzünden özellikle köylerdeki insanlar, hayvan saldırılarına karşı önlem almaya başladı.

BÖĞ YA DA DİĞER ADIYLA SARI KIZ

Ülkemizde son dönemde görülme sıklığı artan böğ ya da sarı kız olarak adlandırılan örümcek de hayli endişe yaratıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da daha sık görülen böğ hakkında dikkat çeken bilgiler mevcut.

Türkiye'de korkulu rüya olan Böğ geri döndü! Botla basılsa bile çare etmiyor, karanlıkta ortaya çıkıp ısırdığı yerden koca et koparıyor

GENELLİKLE GECELERİ ORTAYA ÇIKIYOR

Sıcak ve kuru arazilerde yaşayan sarı kız, genellikle sıcak havalarda ve geceleri ortaya çıkıyor. Çok saldırgan bir yapıya sahip olması ve çene gücünün hayli yüksek olması nedeniyle ısırdığı yerden koca bir et koparabiliyor.

YETİŞKİN BİR İNSAN ELİ KADAR

Böğ'ün boyutu da gücü kadar korkutucu. Yetişkin bir sarı kız örümceği, yine yetişkin bir insanın elini bulabiliyor. Ayrıca 42 numara bir botla üzerine basılsa bile yine de ayakları dışarıda kalıyor. İşte tüm bu özellikler nedeniyle böğ endişeye neden oluyor.

Türkiye'de korkulu rüya olan Böğ geri döndü! Botla basılsa bile çare etmiyor, karanlıkta ortaya çıkıp ısırdığı yerden koca et koparıyor

HAKKARİ'DE YENİ BİR TÜR KEŞFEDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz sene "Hakkari Solifugae Faunasının Araştırılması ve Biyoçeşitliliğe Katkısı Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu yeni bir böğ türü keşfedilmişti.

Korku yaratan Böğ, ısınan havalarla geri döndü! Isırdığı yerden et koparan bu örümcek karanlıkta ortaya çıkıyor

Son Dakika Yaşam Korku yaratan Böğ, ısınan havalarla geri döndü! Isırdığı yerden et koparan bu örümcek karanlıkta ortaya çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başiskele'de Ramazan Ayı Etkinlikleri
    10:46 Başiskele'de Ramazan Ayı Etkinlikleri

    Başiskele Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ünlü sanatçıların sahne aldığı etkinliklerde çocuklar ve aileleri eğlenceli vakit geçiriyor. Ayrıca, Enderun teravih namazı ve Hadim-ul Harameyn sergisi de ziyaretçilerini ağırlıyor.

  • Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya verilen 2,5 yıl hapis cezası onandı
    10:43 Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya verilen 2,5 yıl hapis cezası onandı

    Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğum günü kutlamasında tabancayla başından vurulan Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın ölümüne ilişkin tutuksuz yargılanan 2 astsubay sanıktan silahın sahibi Ahmet M.'ye verilen hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandı. Diğer sanık astsubay Mehmet S.'nin ise beraatine karar verildi.

  • Aydos Millet Ormanı, Murat Kurum'un katılımıyla hizmete açıldı
    10:38 Aydos Millet Ormanı, Murat Kurum'un katılımıyla hizmete açıldı

    Aydos Millet Bahçesi, Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un katılımıyla hizmete açıldı. Millet Bahçesi, 2400 metrekare çevre dostu alanı, koşu parkuru, bisiklet yolu, piknik alanları, çocuk oyun alanları ve birçok etkinlik alanı ile İstanbul halkına hizmet verecek.

  • Şanlıurfa'da Tepsi Yemekleri Mahalle Fırınlarını Süslüyor
    10:37 Şanlıurfa'da Tepsi Yemekleri Mahalle Fırınlarını Süslüyor

    Ramazan ayında Şanlıurfa'da binlerce tepsi yemeği, mahalle fırınlarında pişirilerek sofralara sunuluyor. Fırıncılar, yoğun talebi karşılamakta zorlanıyor.

  • Kumluca Belediyesi Karabük Etkinlik Alanı'nda İftar Programı Düzenledi
    10:34 Kumluca Belediyesi Karabük Etkinlik Alanı'nda İftar Programı Düzenledi

    Kumluca Belediyesi, Karabük Etkinlik Alanı'nda düzenlediği iftar programına vatandaşları davet etti. Başkan Köleoğlu, programda yaptığı konuşmada belediyenin sosyal belediyecilik anlayışını vurguladı ve hizmetlerini anlattı.

  • Edremit'te Yamaç Paraşütü Kazası: Bir Akademisyen Hayatını Kaybetti
    10:31 Edremit'te Yamaç Paraşütü Kazası: Bir Akademisyen Hayatını Kaybetti

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde yamaç paraşütüyle uçuş yapan Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Mehmet Faik Şenergin, kontrolünü kaybederek kayalıklara düştü. Şenergin ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı
    10:19 Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı

    Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Özhan Arslan idaresindeki kargo taşıyan tır devrildi. Kazada sürücü ve yanında bulunan bir yolcu yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. Kaza nedeniyle Konya-Ankara kara yolu bir süre trafiğe kapandı.

  • Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı
    10:10 Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde jandarma ekipleri, motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlikte, koruma başlığı ve gözlüğü kullanımı, geçiş hakkı ve önceliği, sağa ve sola dönüş kuralları gibi temel trafik kuralları anlatıldı. Jandarma ekipleri, bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesine katkı sağladı.

  • Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı
    10:09 Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı

    Erzurum'un Tortum ilçesinden kent merkezi yönüne hareket eden araç, Karagöbek Mahallesi civarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde kara yollarında olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Ortaya çıkan Kate Middleton'ın son görüntüsü tartışmanın fitilini ateşledi! Kimse o olduğuna inanmıyor
    09:50 Ortaya çıkan Kate Middleton'ın son görüntüsü tartışmanın fitilini ateşledi! Kimse o olduğuna inanmıyor

    Ocak ayında geçirdiği ameliyattan sonra ortadan kaybolan ve öldüğü yönündeki spekülasyonlarla gündeme gelen Kate Middleton'ın 83 gün sonra ortaya çıkan görüntüsü kafa karıştırdı. Prens William ile alışveriş sonrası görüntülenen ve oldukça zayıf olan kişinin Kate olmadığı yerine dublör getirildiği söylentileri yayıldı.


Advertisement