Kullandığı Uçağıyla İstanbul'a İnen Tayland Prensi Yemek Molası Verdi - Son Dakika
Güncel

Kullandığı Uçağıyla İstanbul'a İnen Tayland Prensi Yemek Molası Verdi

Pilot Olan Tayland'ın Veliaht Prensi Maha Vajirlongkorn, Kendi Kullandığı Kraliyet Ailesine Ait Boeing-737-400 Tipi Uçakla İstanbul'a Yemek Molası İçin İndi.

20.10.2007 15:13

Pilot olan Tayland'ın veliaht prensi Maha Vajirlongkorn, kendi kullandığı kraliyet ailesine ait Boeing-737-400 tipi uçakla İstanbul'a yemek molası için indi.

Prens için Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi derhal açıldı ve önceden hazırlanan mutfak bölümünde özel aşçılar yemek hazırladı. Karşılama töreninde de ilginç görüntüler yaşanırken, Devlet Konukevi'nde prens için ayrılan salona Taylandlılar diz üstü ve ayakkabısız girdi.

Kendi kullandığı yolcu uçağı ile Tayland'ın veliaht prensi Maha Vajirlongkorn, Münih'ten Dubai'ye giderken saat 12.00'de Atatürk Havalimanı'na inerek, yemek molası verdi. Prensin, Tayland Fahri Konsolosluğu görevlileri tarafından özel seremoni ile karşılanışı sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Uçağın kapısından itibaren şemsiye açılan pilot prens, kırmızı halı üzerinden geçerek salona girdi. Taylandlı görevliler prensin selamlaması sırasında yere eğilerek saygı gösterisinde bulundu.

Prensin kaldığı salona girenler ise ayakkabılarını çıkardı ve kraliyet geleneklerine göre dizlerinin üzerine çökerek girdi. Bu sırada bir asker de kapıda ayakkabıların başında bekledi. Pilot üniformasıyla Tayland geleneklerine göre karşılanan prens için, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne özel aşçılar getirildi. Beş yıldızlı bir otelden özel olarak getirilen aşçılar Pren Maha'ya Tayland'dan getirilen adı 'Tortman' olan özel bir balık yemeği ile üstüne kokonat milk sosu dökülen Beef Steak yemeklerini

sundu. Yetkililer portakaldan karpuza kadar tüm meyvelerin de Tayland'dan getirildiğini söyledi.

Tayland'ın Pilot Prensi, yemek molasının ardından saat 13.00 sıralarında İstanbul'dan ayrıldı.

(TC-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kullandığı Uçağıyla İstanbul'a İnen Tayland Prensi Yemek Molası Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement