Lübnan'ın tek havalimanına 122 milyon dolara yeni terminal binası inşa edilecek - Son Dakika
Güncel

Lübnan'ın tek havalimanına 122 milyon dolara yeni terminal binası inşa edilecek

Lübnan\'ın tek havalimanına 122 milyon dolara yeni terminal binası inşa edilecek

Lübnan'ın tek havalimanı olan başkent Beyrut'taki "Uluslararası Refik Hariri Havalimanı"nın yolcu kapasitesinin artırılması için yeni bir terminal binası inşa edilecek.

20.03.2023 17:03  Güncelleme: 17:13

Lübnan'ın tek havalimanı olan başkent Beyrut'taki "Uluslararası Refik Hariri Havalimanı"nın yolcu kapasitesinin artırılması için yeni bir terminal binası inşa edilecek.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, Başbakan Necib Mikati, Beyrut'taki Hükümet Sarayı'nda İrlanda Devlet Bakanı James Browne ile bir araya geldi. Görüşmede Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiyye de hazır bulundu.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Hammiye, Browne ile Refik Hariri Havalimanı'na yeni terminal binası projesini ele aldıklarını ifade etti.

Yeni terminal binasının İrlandalı "daa international" firması tarafından inşa edileceğini belirten Hamiyye, devletin kasasından herhangi bir ödeme yapılmayacağını, şirketin yap-işlet modeli ile projeyi aldığını söyledi.

Hamiyye, proje maliyetinin 122 milyon dolar olduğunu, 2 bin 500 kişiye iş fırsatı yaratılacağını ve havalimanının yolcu kapasitesinin de yıllık 3 milyon 500 bin artacağını kaydetti.

İnşa sürecine hemen başlanacağını dile getiren Lübnanlı Bakan, yeni terminal binasının 2027'nin ilk çeyreğinde hizmete açılacağını dile getirdi.

Lübnan hükümetinin Mayıs 2018'de, gelen yolcu sayının artması ve kapasitenin yetersiz kalması nedeniyle yeni terminal binası projesini hazırladığını hatırlatan Hamiyye, ülkenin yaşadığı ekonomi kriz ve yeterli bütçenin olmaması nedeniyle projenin hayata geçirilemediğini aktardı.

Beyrut'un güneyinde yer alan Uluslararası Refik Hariri Havalimanı, halihazırda yıllık 6 milyon yolcuyu karşılıyor ve özellikle yaz aylarında terminalde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'ın tek havalimanına 122 milyon dolara yeni terminal binası inşa edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement