Malatya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Kültür Evi olarak düzenlenmesi planlanan konakta incelemelerde bulundu.

25.02.2016 11:57

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Kültür Evi olarak düzenlenmesi planlanan konakta incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesince oluşturulan Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağı'ndaki iki katlı bir konak "Malatya Kültür Evi" olarak düzenlenecek.

Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığının koordinasyonunda düzenlenen Malatya Kültür Evi'nde geçmişteki Malatya yaşamından objelerle basın müzesi ve bazı Malatyalı ünlülere ait canlandırmalar yer alacak.

Belediye Başkanı Çakır, çalışmaların önemli ölçüde tamamlandığı Malatya Kültür Evi'ni inceledi.

Gelecek aylarda bitirilerek hizmete açılması planlanan Malatya Kültür Evi projesinde, Malatya'nın geçmişine ait örf, adet, gelenek ve görenekler, çalışma ve ev hayatıyla gündelik yaşam, giyim, el sanatları, sofra ve yemek kültürü, çocuk bakımı, canlandırmalar ve kültürel doku içerisinde çeşitli objelerle anlatılıyor.

Geçmişteki Malatya kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından önem arz eden Malatya Kültür Evi projesiyle Malatya kültür envanteri oluşturularak, bu kültürün yaşatılması, tanıtılması, yeni nesillere aktarılması ve turizme katkı sağlanması amaçlanıyor.

Malatya Kültür Evi'nde, salon ve eyvan düzenlemeleri de yer alıyor.

Elinde Malatya kültürünü yansıtan malzemeleri bulunan ve bunları paylaşmak isteyen vatandaşların Malatya Kültür Evi Koordinatörlüğü ile irtibata geçmeleri gerekiyor.

Başkan Çakır'a ziyaret

Malatya Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Kemal Şener, beraberindeki heyetle Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Şener, cemiyetin yer sıkıntısı bulunduğunu belirtti.

Gençlere yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Şener, madde, alkol ve sigara bağımlılığı gibi konularda farkındalık oluşturmaya ve bunları önlemeye yönelik faaliyetlerde bulunduklarını aktardı.

Şener, cemiyetin faaliyetlerini yürütebilmesi için belediyeye ait kerpiç evlerden yer istedi.

Çakır da Yeşilay Cemiyetinin takdir edilen önemli cemiyetlerden biri olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalara öncülük yapan kuruluşlara, başta Yeşilay olmak üzere her türlü desteği vermeye gayret ediyoruz. Hizmete açtığımız sanat merkezi, sanat sokağı, gençlik merkezi, semt konakları gibi yerlerdeki temel amacımız, kültürel anlamda değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek, onları sanata ve kültüre yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ama bunu sadece kurum bazında yapmak yeterli değil. Herkesin duyarlı olması lazım. Çocukların takip edilmesi gerekiyor. Yeşilay Cemiyetinin de güzel ve örnek çalışmaları var. Bizler de projelerimizde her türlü gayreti ve desteği sunmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement