Meclis'te Vekillerin Kullandığı Telefonlar Değişiyor - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Vekillerin Kullandığı Telefonlar Değişiyor

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, milletvekillerinin makamlarında ve sekreteryalarında kullanılan telefonların değiştirilmesinin planlandığını açıkladı.

23.06.2014 15:30

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, milletvekillerinin makamlarında ve sekreteryalarında kullanılan telefonların değiştirilmesinin planlandığını açıkladı.

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar'ın soru önergesini yanıtlayan Yakut, TBMM Başkanlık makamı, Başkanlık Divanı üyeleri, siyasi parti grupları ve milletvekillerinin makamlarında ve sekreteryalarında kullanılan telefonların değiştirilmesinin planlandığını söyledi.

-ESKİ TELEFON SANTRALLERİ KALDIRILACAK, TEK BİR SİSTEM ÜZERİNDEN HİZMET VERİLECEK-

Kurum bünyesinde iki ayrı tip teknoloji ile çalışan telefon santrali bulunduğunu ifade eden Yakut, bu santrallerin fiziki olarak birbirinden bağımsız hizmet verdiğini kaydetti.

Birinci tip DMS 100 analog telefon santralinin 1994 yılından bu yana hizmet verdiğine işaret eden Yakut, "Ancak DMS 100 analog telefon santralinin teknolojisinin eski olması nedeniyle, IDSL internet vb. hizmetleri karşılayamadığı gibi makamlarda kullanılan şef sekreter özelliklerini de desteklememektedir. Bu teknik özellikler nedeniyle eski Halkla İlişkiler A ve B bloklarda her makam için ayrı büro tipi telefon santrali mevcuttu" dedi.

İkinci tip IP sentrex özellikli telefon santralinin ise Türk Telekom A.Ş.'nin Ulus semtindeki binasında bulunduğunu kaydeden Yakut, IP telefon santralinin mülkiyetinin Türk Telekom A.Ş.'ye ait olduğunu, kurum bünyesine taşınmasının teknik özellikler nedeniyle mümkün olmadığını söyledi.

Yakut, mevcut tüm eski telefon santrallerinin kaldırılarak kurum bünyesinde kurulacak tek bir sistem üzerinden hizmet verilmesinin sağlanması için IP tabanlı telefon santralinin değiştirilmesinin planlandığını açıkladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te Vekillerin Kullandığı Telefonlar Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement