Mersin - Genç Keman Ustası Cumhuriyet Konserinde - Son Dakika
Güncel

Mersin - Genç Keman Ustası Cumhuriyet Konserinde

Mersin - Genç Keman Ustası Cumhuriyet Konserinde

Genç keman ustası Cumhuriyet konserinde MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) düzenlediği 'Cumhuriyet Konseri'nde genç kemancı Alican Süner, performansı ile büyük ilgi gördü.

31.10.2015 14:08

Genç keman ustası Cumhuriyet konserinde

MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) düzenlediği 'Cumhuriyet Konseri'nde genç kemancı Alican Süner, performansı ile büyük ilgi gördü.

Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleşen konseri Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, MDOB Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Alı Utku Engin ile yaklaşık 700 sanatsever izledi. Biletleri Mersin'deki Lions Kulüpleri tarafından alınan konser, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde gerçekleşti.

EMANET KEMAN

Konserde yurt dışında gerçekleşen birçok yarışmada birinciliği bulunan Alican Süner, Berlin Sanat Üniversitesi tarafından kendisine emanet olarak verilen J. Gagliano 1742 yapımı kemanla sahne aldı. Süner, konserde ünlü sanatçı Pityotr Ilyiç Çaykovski'nin baş yapıtlarını seslendirdi. Sanatseverler genç sanatçıyı uzun süre alkışladı.

Konserin 2'nci bölümünde ise Turgay Erdener'in Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulan 12 bölümlük 'Afife Balesi'nden Seçmeler' soprano Selva Erdener tarafından seslendirildi.

Esere ud sanatçısı Kamuran Umuzdaş da eşlik etti.

Konserden elde edilen gelir, Lions Kulüpleri tarafından eğitime destek projelerine bağışlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Genç Keman Ustası Cumhuriyet Konserinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement