MHP'li Meclis Üyesine, Milli Eğitim Müdürüne Hakaretten Ceza - Son Dakika
Güncel

MHP'li Meclis Üyesine, Milli Eğitim Müdürüne Hakaretten Ceza

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında Atatürk Anıtı'na parti çelenklerinin en son konulduğu gerekçesiyle tartıştığı İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Büyükşehir...

26.03.2012 12:08

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında Atatürk Anıtı'na parti çelenklerinin en son konulduğu gerekçesiyle tartıştığı İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Hüseyin Mercan, 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza ertelendi.

Sapanca Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Hüseyin Mercan, geçen yıl ilçede yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Atatürk Anıtı'na MHP çelenginin en son konulması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek ile tartıştı. İddialara göre Mercan, protokolün önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Gerçek'in üzerine yürüyerek "Edepsiz" diye bağırdı. Bunun üzerine Gerçek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve MHP'li Meclis üyesi Hüseyin Mercan hakkında 'hakaret' suçundan dava açıldı.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Hüseyin Mercan suçlamaları kabul etmedi. Mercan, parti çelenginin en son konulması nedeniyle tartıştıklarını ancak hakaret etmediğini söyledi.

Mahkemede ifade veren Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek ise Meclis üyesinin bayrama resmi davetli olmadığını, çelenk koymakla da görevli olmadığını söyleyerek, "Meclis üyesi MHP'nin adının kasıtlı okunmadığını söylüyor. Oysa öyle durum olsa ise MHP'nin adının okunması için sunucuya uyarıda bulunmazdım" dedi.

Mahkeme hakimi, Hüseyin Mercan'a 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Daha sonra iyi halini dikkate alınan Mercan'ın cezası 8 ay 22 güne indirildi. Son olarak da bu hükmün 5 yıl süreyle geri bırakılmasına karar verildi. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Meclis Üyesine, Milli Eğitim Müdürüne Hakaretten Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement