MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü Kimdir? - Son Dakika
Politika

MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü Kimdir?

MHP\'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü Kimdir?

Yerel seçimlere MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Hüseyin Sözlü kimdir? MHP, 2019 seçimlerine Adana için mevcut belediye başkanını aday gösterdi.

15.11.2018 14:17  Güncelleme: 14:38

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı , 2019 yerel seçimlerine MHP'den belediye başkan adayı olarak seçildi. Peki, kimdir?

HÜSEYİN SÖZLÜ KİMDİR?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı , 1965 yılında Adana, Ceyhan'ın Çokçapınar Köyü'nde dünyaya geldi. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra liseyi, Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi'nde bitirdi. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 1989 yılında "Ziraat Mühendisi" olarak mezun oldu. 1990 yılında DSİ'de İşletme Mühendisi olarak göreve başladı ve 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliği'ne atandı.

2014'TE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Sözlü, 1999'dan itibaren aralıksız üç dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı'na seçildi ve bunun yanı sıra Türkiye Mahalli İdareler İşveren Sendikası Genel Başkanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyor. Evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Sözlü, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve yine 2019 yerel seçimlerinde de MHP'nin Adana için aday ismi oldu.

Son Dakika Politika MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement