Milli Yüzücü Emre Seven Boğazın Serin Sularına Atladı - Son Dakika
Spor

Milli Yüzücü Emre Seven Boğazın Serin Sularına Atladı

Milli yüzücü Emre Seven soğuk havaya aldırış etmeden boğazın serin sularına atladı.

02.02.2012 17:37

Milli yüzücü Emre Seven soğuk havaya aldırış etmeden boğazın serin sularına atladı.

Milli yüzücü Emre Seven, hocası Namık Ekin'in sözünü dinlemediği için ekim ayında başarısız bir Manş Denizi'ni geçme denemesi yaptığını belirterek, "7 saat 44 dakika sürdü. Eksiklerimizi gördük şapkamızı önümüze koyduk. En büyük eksiğimizin soğuk suya karşı mukavemet olduğu kanısına vardık. Mümkün olduğu kadar soğuk su antrenmanları yapıyoruz. Yani soğuk suda yüzme antrenmanları yapıyoruz" dedi.

Önlerinde iki hedefin bulunduğunu kaydeden milli yüzücü, "Kaydımızı yaptık. İnşallah mayıs ayınının 3. haftasında Cebeli Tarık Boğazını yüzerek geçeceğiz. Onun haricinde temmuz ayında da imkanı bulabilirsek Manş Denizi'ni yüzerek geçme denememizi tekrarlayacağız ve bu sefer başarılı olacağız" dedi.

Emre Seven'in antrenörü Namık Ekin, Emre'nin bu seneki hedefinin Cebeli Tarık Boğazını yüzerek geçmek olduğunu söyleyerek "Bunu mayıs ayında yapıcağız. Fakat ondan sonra terkrar Manş Denizi rekor denemesi var. Geçen sefer izin almakta geç kaldık. Bu yüzden Emre ekim ayında girdi. O tarihlerde hiç kimse yüzmemişti ve o tarihte yüzen ilk insan olacaktı. Hava çok soğuktu. Buna yakındı. Dolayısıyla İngiltere'den girdik. Fransa'ya 5-6 km kaldı.

Artık böyle gözüküyör. Ancak Emre'nin bakışları çok donuktu.

Hatta ona 'bayat balık gibi bakıyordun' diyorum. Dolayısıyla onu çıkarmak zorunda kaldım. O yüzden bu sene Manşı geçmek için hipotermik antrenman dediğimiz, soğuk su antrenmanı yapmamız lazım. Zaten onun için Cebeli Tarık çok zor olmayacak. Bunu başaran ilk Türk olacak" ifadelerini kullandı.

Milli yüzücü Emre Seven "Siz bana acıyorsunuz ama ben de bu güzelliği yaşayamadığınız için size acıyorum" diyerek boğazın serin sularına atladı. Seven, antrenman yüzmesini gerçekleştirdikten sonra yaptığı işin harika bir duygu olduğunu ve bunun ancak deneyerek anlaşılabileceğini söyledi.

Emre Seven bu antrenmanın aynı zamanda çok iyi bir grip aşısı olduğunu hatırlatarak çalışmasını tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Yüzücü Emre Seven Boğazın Serin Sularına Atladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement