Mine ve Altın Kaplamalı Yumurtaya 22 Milyon - Son Dakika
Dünya

Mine ve Altın Kaplamalı Yumurtaya 22 Milyon

İngiltere'de Düzenlenen Bir Müzayedede, Faberge Tarafından Mine ve Altın Kaplama ile İşlenen Yumurta, 22 Milyon YTL'den Alıcı Buldu. Söz Konusu Parça, Rus Sanat Eserleri Arasında Resimler Dışındaki En Yüksek Fiyata Satılan Eser Olarak Rekor Kırdı.

29.11.2007 07:55

İngiltere'de düzenlenen bir müzayedede, Faberge tarafından mine ve altın kaplama ile işlenen yumurta, 22 milyon YTL'den alıcı buldu. Söz konusu parça, Rus sanat eserleri arasında resimler dışındaki en yüksek fiyata satılan eser olarak rekor kırdı.

Londra'daki Christie's Müzayede Evi, Rus Çarı 3. Alexander tarafından eşi Maria Fedorovna'ya hediye edilmek üzere mücevher işleme konusunda duayen olan Peter Carl Faberge tarafından yapılan mine ve altın kaplı yumurtayı açık artırmaya çıkardı. Pembe mineli ve saatli olan Faberge yumurtası, Rus sanat eserleri arasında resimlerden sonra en yüksek fiyata ulaşan bir koleksiyon parçası olarak 22 milyon YTL'ye (9 milyon sterlin) alıcı buldu. Adının açıklanmasını istemeyen Rus uyruklu müşteriye satıldığı

öğrenilen yumurta, Çar 3. Alexander'ın, oğlu 2. Nicholas çar oluncaya kadar Faberge'den her yıl üretilmesini istediği yumurtalardan yalnızca biri. Zira Alexander, Faberge'den her yıl bir adet yumurta üretmesini istemişti. Ancak oğlu 2. Nicholas, bu geleneği bozarak, karısı ve annesi için her yıl iki yumurta yaptırdı. Faberge'nin, Rus Kraliyet ailesi için 50'den fazla nadide yumurta işlediği biliniyor.

(AFP-KK-KK-D)

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Mine ve Altın Kaplamalı Yumurtaya 22 Milyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement