Minik Öğrencilerden Soma'ya Destek - Son Dakika
Güncel

Minik Öğrencilerden Soma'ya Destek

Minik Öğrencilerden Soma\'ya Destek

Rize'de 4 6 yaş arası öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Soma için düzenlenen yardım kampanyasına bağışladı.

29.05.2014 16:21

Rize'de 4-6 yaş arası öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Soma için düzenlenen yardım kampanyasına bağışladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve Rize'nin de pilot illerden olduğu "Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" kapsamında Sahil Camisi Kuran Kursu'nda 4-6 yaş arası okul öncesi çocuklar, yardıma muhtaç çocuklar için sadaka kutusu oluşturdu. 36 çocuk, sadaka kutusunda biriktirdikleri harçlıklarını bu kez Soma için düzenlenen yardım kampanyasına bağışladı.

Toplanan 870 lirayı teslim alan Halk Bankası Rize Şube Müdürü Halil İbrahim Özdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'da hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diledi.

Özdemir, minik çocukların kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Soma'ya göndermelerinin ulvi bir davranış olduğunu belirterek, "Milletimizin hassas olduğu konulardan biri zor günde yardımlaşma ve dayanışma önem vermesidir. Çocuklarımızın bu davranışı gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Çok güzel bir örnek. Bu güzel davranış nedeniyle çocuklara ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Aldıkları yardımı Başbakanlık'ın Soma için açtığı hesaba yatıracaklarını ifade eden Özdemir, "Banka Genel Müdürlüğümüz Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın bireysel borçlarını ve kredi kartı borçlarını sildi. Oradaki çocukların eğitim masraflarını karşılamak için bir çalışma başlatıyor" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Minik Öğrencilerden Soma'ya Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement