Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Politika

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Sözcüsü Arif, Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin sembol isimlerinin gözaltına alındığı iddialarını yalanladı

15.08.2013 17:05

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Ahmed Arif, Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin liderlerinin gözaltına alındığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

AA muhabirine konuşan Arif, " Dün Rabiatul Adeviyye ev Nahda meydanlarında herhangi bir Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi lideri gözaltına alınmadı" dedi. Ölenlerle ilgilendikleri için bugün eylemlerin kendiliğinden gelişeceğini belirten Arif, "Dün meydana gelen Mısır'ın tarihinde görülmemiş katliamın ardından şehitlerimiz ve yaralılarımızla meşgul oluyoruz. Ölenlerimizin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü gösterecek ölüm raporu çıkarmakta bize zorluk yaratıyorlar. Sahra hastanelerindeki ölü ve yaralıları ateşe verenler, bütün güçleriyle kendilerini aklamak için bu roparların çıkmasını engelleyecekler" diye konuştu.

Süveyş Emniyet Müdürlüğü, dün yakalanan 84 kişiyi "öldürme ve kiliseleri ve orduya ait zırhlı araçları yakma" suçlamasıyla askeri başsavcılığa sevketti.

İskenderiye Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Mursi destekçilerinden 48 kişinin silah ve mermi bulundurdukları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını ancak henüz savcılığa sevkedilmedikleri belirtildi.

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam Aryan, İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci, Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Safvet Hicazi gibi birçok liderin gözaltına alındığı haberleri basında yer almış, daha sonra bu üç ismin gözaltına alınmadığı anlaşılmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement