Müteahhitin Kardeşi İçin Film Gibi Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Müteahhitin Kardeşi İçin Film Gibi Kurtarma Operasyonu

Müteahhitin Kardeşi İçin Film Gibi Kurtarma Operasyonu

Diyarbakır'da müteahhitlik yapan M.F.Ö., geçen yıl işleri bozulup maddi güçlükler yaşayınca, tefecilerden 70 bin lira aldı.

09.01.2012 16:11

Diyarbakır'da müteahhitlik yapan M.F.Ö., geçen yıl işleri bozulup maddi güçlükler yaşayınca, tefecilerden 70 bin lira aldı. Aldığı parayı geri ödeyemeyen müteahhite, tefeciler borcunun 700 bin liraya yükseldiğini söyledi, bir süre sonra da ev ve işyerini kurşunladı. Tefeci çetesi müteahhitin ev, işyeri ve otomobiline de tehditle el koyarken, kalan alacaklarını tahsil etmek için tehdit ve şantaja başvurdu.

KARDEŞİNİ KAÇIRDILAR

Tefeci çetesinin kadın bir üyesi de M.F.Ö.'nün kardeşi F.Ö. ile internet üzerinden bağlantı kurdu. İstanbul'da yaşadığını belirten kadın, Diyarbakır'a gelmek istediğini söyledi ve F.Ö.'den kendisini gezdirmesini istedi. Bunun üzerine F.Ö., kadını karşılamak üzere otogara gitti. Burada bekleyen çete elamanları da F.Ö.?yü silah zoruyla kaçırdı.

Çete üyeleri, 5 Aralık 2011 günü müteahhit M.F.Ö. ile bağlantı kurarak, parayı getirmemesi halinde ellerinde bulunan kardeşi F.Ö.'yü öldürecekleri tehditinde bulundu. Çaresiz kalan müteahhit M.F.Ö., polise giderek olayı anlattı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, M.F.Ö.'nün ifadesi üzerine geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takip yapan polis, tefeci çetesinin bulunduğu evleri belirledi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda, 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, yaklaşık 62 gün alıkonan ve perişan haldeki F.Ö.?yü kurtarırken, 3'ü kadın 12 kişiyi gözaltına aldı.

Çete üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 1 tabanca, tefeçilikte kullanılan senetler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler polisteki soruşturmanın ardından 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt faaliyetleri kapsamında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ölümle tehdit, darp, ikamet kurşunlama, yağma, eziyet, suçu bildirmeme, tefecilik, gasp' suçlamalarıyla Adliye'ye sevk edildi.

POLİSTEN UYARI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kentte tefecilik olayının büyük rağbet gördüğünü belirterek, tefeciliğin suç olduğunu ve bu tür durumlar yaşayan kişilerin kendilerine ve savcılığa suç duyurusunda bulunmasını istedi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi

Organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara hassasiyetle ve titizlikle devam edilmekte olup, Diyarbakır halkının güvenli, huzurlu ve özgür bir ortamda hayatlarına devam edebilmeleri için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak yoğun çabalarımız ve mücadelemiz devam etmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müteahhitin Kardeşi İçin Film Gibi Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement