Nebil Özgentürk'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri" - Son Dakika
Güncel

Nebil Özgentürk'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri"

Nebil Özgentürk\'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri"

Mahir Günşiray, Sanatımızın Hatıra Defteri'nde Orhan Kemal'e hayat vererek kısa video filmde oynadı.

10.05.2013 16:15

Günşiray, geçen yıllarda ekranlara çıkan Orhan Kemal eseri Hanımın Çiftliği'nde de önemli bir karakteri oynamıştı…

CNN TÜRK'te, Nebil Özgentürk'ün yazıp yönettiği Sanatımızın Hatıra Defteri, 10 Mayıs Cuma günü 21.45'te, birbirinden çarpıcı öyküler ve yepyeni bölümüyle ekrana gelmeye devam ediyor.

Trajik bir yaşam süren edebiyatımızın dev ismi Orhan Kemal'in, parasızlıktan oğluna bisiklet alamadığı için hayatla hesaplaşması ve sonraki yıllarda dizi sektörünün kapışılmasına kadar olan süreç anlatılacak. Bu arada yine bir başka edebiyatçı Orhan Pamuk'un ilk romanının neden yayınlanamadığının peşine düşülecek.

Aşık Veysel'le öğrencisi Fikret Kızılok'un saz kırma hikayesi, Müjdat Gezen'in, Amerikalı yönetmen Spielberg'in E.T'sine nazire olarak çektiği HOMOTİ filminin perde arkası ve memleketim şarkısının hangi memleketin halk türküsü olduğu da ekranlara gelecek.

Bu bölümün konuk oyuncusu da Mahir Günşiray olacak. Günşiray, Orhan Kemal olacak ve ustaya selam gönderecek. Orhan Kemal müzesinde gerçekleşen çekimlerde, Orhan Kemal'in orijinal kostümleri kullanıldı.

Nebil Özgentürk'ün hazırlayıp sunduğu Sanatımızın Hatıra Defteri, 11. bölümüyle Cuma günü saat 21.45'te CNN TÜRK'te olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nebil Özgentürk'ten 'Sanatımızın Hatıra Defteri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement